Påskehilsen

Påsken står for døren, og i år blir det heldigvis en annerledes påske. Nå er det ikke Korona-påske-restriksjoner, men bilsportaktivitet i rikt monn, fylt med stor glede og entusiasme hos store og små.

De to siste årenes påskedrømmer realiseres i disse dager. Drømmene om at Påsken skal være tilbake til normalen. Ingen nedstenging av barnehager, skoler, bilbaner eller andre idrettsanlegg. Ingen pålegg om hjemmekontor. Men full aktivitet på alle arenaer igjen.

Det er ikke noe ved våren som er bedre enn en lørdags formiddag, hvor det kryr av ivrige førere i alle aldre, mødre, fedre, søsken, funksjonærer, bestefedre, bestemødre, onkler og tanter på våre mange baner. Det som et vårslipp av kviger på beite, for de som har opplevd det.

Tenk deg å ankomme banen, som selvfølgelig bader i strålende solskinn. Registrere at tiden ikke har stått stille under vinteren og pandemien.  Ivrige og dyktige medlemmer og andre frivillige har jobbet med vedlikehold og forbedringer også mens samfunnet ellers har vært mest opptatt av Korona og å vaske hender.

I depotet skinner og blinker det i biler, karter og utstyr, som synlig bevis på at det har vært god tid til å pusse og gnikke i garasjen den siste tiden. Så er det alle ansiktene. Blide, fornøyde, lengselsfulle ansikter. Våre yngste utøvere. Fremtiden i Norsk Bilsport. De stråler om kapp med sola. Vi er tilbake på banen.

Foresatte smiler, alle er fornøyde. Også håndhilser vi. Endelig kan vi ta hverandre hendene igjen. Vi hilser på alle vi møter. Vi kan til og med gi hverandre en god klem, og vi ønsker hverandre lykke til med sesongen som nå tar til.

Fra kiosken dufter det en blanding av nystekte vafler og fristene pølser. Vi setter oss ned. Nyter en pølse i lompe og en vaffel med jordbærsyltetøy. Kaffe og en aldeles fantastisk bakgrunnsmusikk. Motorer som summer rundt banen, i sitt rette element. Endelig ute av garasjen.  Som kviger på vårbeite.

Livet er herlig – igjen.
En riktig God Påske til dere alle.

 

Hallgeir Raknerud
Generalsekretær
Norges Bilsportforbund