Paulsen debuterer i SEAT Leon Eurocup

startfelt_2_470.jpgRacerføreren Stian Paulsen (22) fra KNA Indre Ytre Østfold er klar for nye spennende utfordringer. Aldri før har han sittet bak rattet i en mer kompetent racerbil enn når han ruller ut på formel 1-banen Monza i en SEAT Leon med over 300 HK under panseret denne helgen.

-Det er bare å innse at dette er det råeste jeg har kjørt løp med noen gang. Jeg føler en blanding av forventning, glede og litt frykt foran debuten på Monza, sier Fredrikstad-gutten som de siste årene har spesialisert seg på såkalte merkescuper rundt i Europa. Han har kjørt VW Polo Cup i Tyskland og Renault Clio Cup i Belgia, men disse bilene har ikke vært i nærheten av det han nå skal mestre. Nå snakker vi om en skikkelig racerbil.

-Det er mye krefter i motoren og det hele er svært avansert med sensorer rundt over alt i bilen slik at man kan lese av enhver liten detalj på en PC etter å ha kjørt. Bilene har en to liters turbomotor på 305 HK og det er en elektronisk girkasse med girvekslere på rattet, kan Stian fortelle. I dag har han fått sine første runder med bilen på den kjente formel 1-banen Monza ved Milano.

-Bilen er helt ny. Vi hentet den hos SEAT-fabrikken i Barcelona for en snau uke siden, og jeg må innrømme at jeg vil bruke denne første helgen til å gjøre meg kjent med den. Jeg har ikke satt meg noen sportslig målsetting for helgen, men jeg skal ikke bremse feltet heller, gliser en spent 22-åring.

Det er ikke mindre enn 27 førere som er påmeldt i Eurocupen som kjøres sammen med VM-serien World Touring Car Championship (WTCC). Det er seks runder som skal kjøre og det to finaler i hver runde og dermed 12 løp totalt. Løpene kjøres på kjente racerbaner i Europa, og det er kun av dem Stian Paulsen kjenner fra tidligere.

-På Monza har jeg for eksempel aldri kjørt. Jeg har kun kjørt på Zolder i Belgia og Oschersleben i Tyskland av de seks banene vi skal konkurrere på.

Paulsen kjenner heller ikke godt til sine konkurrenter i den nye klassen.

-Jeg har konkurret mot en russisk fører som er med i VW Polo Cup tidligere, ellers vet jeg ikke mye om konkurrentene. Det jeg vet er at det er høyt nivå, og at jeg ikke kommer til å få noe gratis. Men jeg håper å bite fra meg og være med blant de øverste etter hvert, sier Stian Paulsen.
Det er tredje året SEAT Leon Eurocup kjøres, og alle løpene sendes på TV-kanalen Eurosport. Førstkommende søndag sendes lørdagens løp i opptak på Eurosport2 klokken 10.15. Deretter sendes søndagens løp direkte fra klokken 10.45 på samme kanal.
Terminlisten for SEAT Leon Eurocup
23. mai, Monza, Italia
20. juni, Zolder, Belgia
18. juli, Brands Hatch, Storbritannia
1. august, Brno, Tsjekkia
5. september, Oschersleben, Tyskland
19. september, Valencia, Spania