Paulsen imponerte i SEAT-cup

S_Paulsen_14_Sals2
Nok en gang har Stian Paulsen imponert på europeiske racerbaner. I sin første sesong i Seat Leon Europcup vant han flest løp av samtlige førere og var på pallen i hvert eneste løp han fullførte.

 

Sammenlagt ble det en beskjeden femteplass på Stian Paulsen i år, men tempomessig er det få som har klart å henge med nordmannen i årets sesong.

 

– Jeg er egentlig godt fornøyd med sesongen. Tempoet mitt har vært bra, og jeg har vunnet flest løp at samtlige førere. I hvert eneste løp jeg har fullført har jeg endt på pallen, men sammelagtresultatet er jeg ikke fornøyd med. Jeg ledet mesterskapet helt til det gjenstod to helger, men da raknet det meste.

 

Før dobbeltløpet på Monza i Italia ledet Stian Paulsen mesterskapet med fire poeng, men da en støtdemper røk under kvalifiseringen måtte Paulsen starte bakerst i det første løpet. Der fikk han tildelt en straff fordi han var utenfor banen da han måtte unngå to biler som hadde krasjet. Da han senere ble påkjørt i løp to ble det null poeng fra løpet i Italia.

 

– Dermed var jeg seks poeng bak sammenlagtlederen før finalen i Barcelona. Men det løpet hadde jeg egentlig ikke råd til å kjøre, og måtte kjøre treningen på noen brukte dekk som jeg fikk gratis fra et konkurrerende team som allerede hadde kastet de i søpla. De dårlige dekkene gjorde at jeg ikke fant et godt oppsett til kvalifiseringen, og endte derfor som nummer ni.

 

Paulsen kjørte seg imidlertid opp til en tredjeplass i det første løpet på Circuit de Catalunya, men i de andre løpet kolliderte han med en konkurrent, og dermed ble det bare en femteplass sammenlagt.

 

– I stedet for 100 000 i prispenger fikk jeg en regning på 70 000 i skader. Sånn sett var sesongavslutningen en nedtur, men jeg har uansett fått bevist at jeg er den raskeste føreren i mesterskapet.

 

Også denne sesongen har Paulsen kjempet som en David mot Goliat i kampen mot sine mer ressurssterke konkurrenter.

 

– Jeg har sikkert under halve budsjettet av konkurrentene mine som stiller med store trailere, mens jeg har en kassebil, tilhenger og noen kompiser som mekanikere. Etter det siste løpet kjørte jeg hjem fra Barcelona alene og sov kun et par timer i Frankrike på veien. Man blir sliten av sånt, men jeg gir ikke opp og skal komme sterkere tilbake neste sesong.

S_Paulsen_14_1

I vinter skal Paulsen lakkere hjelmer for konkurrenter, rette biler og forsøke å tjene nok penger til en ny sesong i Seat Leon Eurocup.

 

– Jeg har noen velvillige sponsorer som har hjulpet meg i år, som Gunnar Bøckmann og andre. Uten dem ville jeg aldri ha klart å gjennomføre sesongen. Nå starter jobben med å skaffe et større budsjett for neste år, slik at jeg kan ta seieren i mesterskapet