Paulsen kjører for seier

S_Paulsen_15_okt
Stian Paulsen har noen spennende dager foran seg. Til helgen kjører han for sammenlagtseieren i årets SEAT Leon Eurocup på den spanske fornmel 1-banen i Barcelona.

 

Norske førere kjører inn til den ene triumfen etter den andre i drifting, rallycross og rally om dagen, og til helgen kan vi få en prestisjefylt internasjonal triumf også i racing. Foran de to avsluttende finalene i SEAT Leon Eurocup til helgen, ligger Stian Paulsen og spanske Pol Rosell helt likt i ledelsen. Begge har 72 poeng.

Totalt er det kjørt seks helger i cupen, og dermed 12 løp. Stian Paulsen har vunnet to av løpene. En seier kom på Silverstone i juni, der han også var best i kvalifiseringen, mens den andre seieren kom på Nürburgring i september, der han også hadde beste tid i kvalifiseringen.
S_Paulsen_15_okt2
Paulsen er allerede på plass i Barcelona og skal kjøre test i dag (onsdag) og på fredag. På lørdag kjøres kvalifisering og første finale, mens andre finale kjøres søndag formiddag.
Det er svært imponerende at Stian Paulsen klarer å hevde seg på det nivået han gjør. I SETA Leon Eurocup er det profesjonelle racingteam som deltar, mens Stian driver sitt eget lille team på amatørbasis. Men det er resultatene som teller, og Stian har vist at han besitter egenskapene som skal til både for å få bilen optimal og ikke minst sine egne kjøreferdigheter.

Stian Paulsen har kjørt en rekke forskjellige merkescuper ute i Europa i mange år, og er antageligvis den mestvinnende norske racingføreren internasjonalt med sine 19 seiere totalt i forskjellige klasser og på en rekke kjente baner.

s_Paulsen_15_okt4
-Jeg føler meg klar. Det kommer til å bli en hard finale men jeg gleder meg! Jeg skal konsentrere meg om å gjøre en bra figur og kjøre to bra løp, så får vi telle opp poengene på søndag og se om det var nok, sier en spent Stian Paulsen.

Beste kvalifiseringstid gir 3 poeng, nest best 2 og tredje best 1 poeng. I løpene er det 10 poeng til vinneren, 8 til andremann og videre 6-5-4-3-2-1.
Vi krysser fingrene.

 

 Poengstilling SEAT Leon Eurocup foran finalen
1. Pol Rosell, Spania, 72
2. Stian Paulsen, Norge, 72
3. Mikel Azcona, Spania, 55
4. Julien Briché, Frankrike, 43
5. Jordi Oriola Vila, Spania, 37
6. Alexander Morgan, Storbritannia, 36

Løpene går live som vanlig på denne linken:

http://www.youtube.com/seat

Løpet på lørdag starter 14.00, sendingen noen minutter før.
Løpet på søndag starter 12.00, sendingen noen minutter før.

Her finner du en film om Stian Paulsen laget av SEAT

https://www.youtube.com/watch?v=FgKEm3JGRgM

 

S_Paulsen_15_okt3