Paulsen-suksess på Nürburgring

s_paulsen_nurb_04.jpgIkke mindre enn fire ganger måtte Stian Paulsen (21) fra KNA Indre Ytre Østfold bestige toppen av seierspallen mens «Ja vi elsker» ljomet utover ærverdige Nürburgring i dag.

Når Stian Paulsen først skulle gå til topps i den belgiske Renault Clio Cup, gjorde han det skikkelig. Han vant begge løpene som ble kjørt i dag, og ettersom han kun er 21 år vant han også juniorklassen begge gangene. Derfor ble det travelt opp og ned fra seierspallen for å innkassere premiefangsten.

-Dette er nok uten tvil den største dagen min som racerfører. Jeg har slitt i de første løpene i år. Det er ny bil, ny klasse og det har vært nye baner for meg så langt. Men på Nürburgring har jeg kjørt mye, og det hadde jeg en fordel av i helgen, sier Fredrikstad-gutten.

Helgens løp var fjerde runde i den belgiske Renault Clio Cup, og endelig skulle det løsne for Paulsen, som de to siste årene har kjørt VW Polo Cup i Tyskland. Selv om han for første gang kjørte Grand Prix-sløyfa på Nürburgring, så kjenner han godt deler av banen. Tidligere i år har han kjørt to runder på Spa og en runde på Zolder i Belgia. Det var nye baner for Paulsen.

Allerede under lørdagens kvalifisering viste Stian Paulsen at han mente alvor denne gangen. Han kvalifiserte seg til 3. startspor i første finale og beste startspor i den andre.

-Etter kvalifiseringen satte jeg meg som mål at jeg skulle på pallen i ett av løpene. At jeg skulle gå til topps i begge hadde jeg aldri drømt om.

I den første finalen var han også litt heldig. Føreren i andre startspor rakk nemlig aldri starten. Han kombinerte løpene med 24-timersløp på Zolder i Belgia, og ble hindret av trafikk-kaos.

-Jeg kom ut på 2. plass, men gikk til tet etter seks runder. Jeg gjorde en heftig forbikjøring på yttersiden, og beholdt ledelsen til mål, kan Paulsen fortelle.

I den andre finalen var det aldri tvil. Paulsen gikk rett til tet, og der holdt han seg.

-Jeg ble utfordret i starten, men presset meg foran. På det meste hadde jeg seks sekunders ledelse, men tok det litt med ro mot slutten, sier Paulsen. Han var to sekunder foran Francois Verbist i mål. I første løp var det sammenlagtleder «Mich» som endte på en 2. plass.

Med dagens resultater gikk Stian Paulsen opp på en 5. plass sammenlagt. I junior-cupen ligger han på 4. plass.

Neste løp i den belgiske Renault Clio Cup er på Zolder 14. september.

s_paulsen_nurb_03_500.jpg

Resultater, Renault Clio Cup Nürburgring
1. finale

1. Stian Paulsen (N), 11 runder, 26min 34,071sek
2. «Mich» (B), +0,8sek
3. François Verbist, (B), +6,8
4. Guillaume Dumarey, (B), +8,6
5. J.J. Magalhaes (P), +9,4
6. Ronnie Latinne, (B), +9,6
7. Manuel Zumstein (CH), +10,2

2. finale
1. Stian Paulsen, 11 runder, 26.44,129
2. François Verbist, +1,9
3. Manuel Zumstein, +4,5
4. «Mich», +7,4
5. Ronnie Latinne, +7,8
6. Manuel Metzger (D), +12,2
7. Guillaume Dumarey, +12,5

Sammenlagt
1.»Mich», 108
2. François Verbist, 80
3. Guillaume Dumarey, 60
4. J.J. Magalhaes, 58
5. Stian Paulsen, 44
6. Ronnie Latinne, 28
7. Romain Troonbeeckx, 25
8. Philip Jacobs, 25

Sammenlagt Junior Cup
1.Guillaume Dumarey, 96
2. Ronnie Latinne, 66
3. David De Saeger, 65
4. Stian Paulsen, 63
5. Nick Jones, 61
6. Tom Aerts, 51
7. Romain Troonbeeckx, 44