Paulsen tapte til teten

s_paulsen_16_09_2
Det gikk ikke helt som Stian Paulsen hadde håpet i helgens runde i SEAT Leon Eurocup på tyske Nürburgring. Han tapte terreng til sammenlagtleder Niels Langeveld.

 

Stian var ikke fornøyd med fredagens kvalifisering da han måtte ta til takke med syvende beste tid. Saken ble ikke bedre av at hans nærmeste rivaler i mesterskapet, Niels Langeveld og Mikel Azcona, sikret seg de to fremste startsporene, noe som gir ekstra poeng.
I lørdagens løp fikk Stian en dårlig start og ramlet ned ytterligere to plasser, men Fredrikstad-gutten kjempet innbitt gjennom hele løpet og endte til slutt på femteplass. Seieren gikk til Mikel Azcona foran Alex Morgan og Niels Langeveld.

I søndagens løp snus startrekkefølgen for de ti fremste, og dermed hadde Paulsen fjerde startspor.

Stian falt ned til en femteplass, før han tok seg tilbake til fjerde igjen. Foran ham var det hard kamp om andreplassen, og de to duellantene var uoppmerksomme på Paulsen da han plutselig kom bakfra og passerte dem begge. Dermed ble det andreplass på Stian.
Løpet ble vunnet av Alessandro Scalera mens Stian knep andreplassen foran Julien Briché. Azcona var fjerdemann i mål, men ble i ettertid idømt 30 sekunders tidstillegg. Dermed tok cup-leder Langeveld femteplassen, selv om han var sjettemann over målstreken. Uansett tok Stian inn litt på forspranget.

 

 

-Løpet på Nurburgring ble ikke noen suksess, vi hadde ikke bra nok fart, akkurat som på Red Bull Ring. Vi er ikke sikre på hvorfor, eneste jeg vet er at jeg har problemer med traction ut av svingene, dårlig feste fremme rett og slett. Vi jobber får å finne ut av det, sier Stian som altså endte opp med en femte- og en andreplass i helgen.

Han samlet 28 poeng. Niels Langeveld tok 31 poeng inkludert fire fra kvalifiseringen. Mikel Azcona tok 30 poeng, og knappet dermed inn på avstanden frem til Stian Paulsen. Seks poeng skiller de to.

 

 

Poengsammendrag før siste runde i Barcelona

  1. Niels Langeveld – 202 poeng
  2. Stian Paulsen – 191 poeng
  3. Mikel Azcona – 185 poeng
  4. Alex Morgan – 153 poeng