Paulsen var misfornøyd

s_paulsen_16_09
Stian Paulsen var ikke fornøyd etter helgens runde av SEAT Leon Eurocup på Red Bull Ring i Østerrike. Han mistet sammenlagtledelsen, men han er fortsatt med i tetkampen.

 

– Dette var en helg det bare er å glemme. Det skjedde ikke noe spesielt, men jeg har bare kjørt altfor sakte. Det verste med hele helgen er at vi ikke vet hvorfor det har gått fort. Noe kan forklares med meg selv. Jeg var veldig sliten denne helgen. Jeg prøvde å roe ned før denne helgen for å være opplagt, men klarte ikke det. Jeg måtte sove mitt på dagen fredag mellom treningspassene og også etter kvalifisering på lørdag, sier Stian Paulsen.

 

I kvalifisering ble Stian nummer 11. De snur det 10 første fra kvalifiseringen til løpet på søndag, så det var den verste plassen han kunne fått.

 

-I løpet på lørdag hadde jeg en dårlig start, kom ut på 13. plass og fullførte som nummer sju. Men i etterkant fikk jeg en fem sekunders tidsstraff fordi jeg hadde kontakt med en annen fører på sisterunden. Jeg traff ham da jeg prøvde å kjøre forbi. Jeg kom litt sent inn i svingen og traff han på høyre hjørne så han fikk en skrens. Det var min feil og den straffen var helt OK.

 

Stian endte dermed på en 11. plass. Hasn argeste konkurrent i sammendraget, Niels Langeveld fra Nederland kjørte inn som andremann, men fikk sene seieren ettersom den opprinnelige vinneren fikk fem sekunds tillegg. Dermed tok Langeveld over ledelsen.

 

I søndagens løp hadde Stian igjen en dårlig start.

 

-Jeg kom ut på 14. plass men kjørte meg opp til 4. plass i mål, sier Stian, som mener at han kunne avansere fordi han han kjørte taktisk smart, men at han også på søndag var for langsom på banen.

 

Niels Langeveld endte på 7. plass på søndag, og dermed knep Stian litt innpå ledelsen.  Langeveld har 171 poeng, mens Stian har 167. Stian reiste fra Østerrike med 16 nye poeng, mens Langeveld fikk med seg hele 34.

 

På en tredjeplass sammenlagt foran de to siste rundene på Nürburgring og i Barcelona, ligger Mikel Azcona fra Spania med 155 poeng. Han hadde en meget godt helg på Red Bull Ring og kjørte inn 38 poeng.

 

Allerede førstkommende helg kjøres årets nest siste runde på Nürburgring, mens siste runde er i Barcelona 6. november.