Påverud i ledelse i PRO/AM i European GT4

Med en seier og en 2.plass gikk Marcus Påverud og hans tyske makker Luci Trefz opp i ledelsen i PRO/AM-klassen i European GT4 Series på Brands Hatch-banen i England søndag. I det første løpet kjørte duoen sin Leipert Motorsport Mercedes AMG GT4 inn til en flott 7.plass totalt, mens det ble 10.plass av 34 startende i løp nr. 2.

-Jeg er veldig fornøyd med det første løpet der vi var med i teten hele veien og jeg også klarte å holde vår hardeste konkurrent i PRO/AM-klassen,Gabriel Piana i BMW, bak meg de siste rundene og sikre klasseseieren. I det andre løpet lå vi også an til en plass blant de 5-6 beste totalt, men jeg klarte å pådra meg en straff og måtte kjøre gjennom pitlane og tapte 20 sekunder på det. Luci klarte seg bra når han overtok bilen og kjørte inn til 11.plass totalt og 2.plass i klassen. Først og fremst er jeg irritert på meg selv for at jeg pådro meg en straff, for det burde blitt et nytt toppresultat også i det andre løpet, sier Marcus Påverud.

Det er et strengt kjørereglement i GT4, og det er lite som unngår dommernes øyne. Marcus fikk straff for såkalt «abuse of track limits», med andre ord at han hadde kjørt utenfor banemarkeringene på det sted dette ikke var tillatt.

-Jeg forsøker alltid å kjøre disiplinert, og selv om jeg ikke helt forstår hvordan dommerne tolket reglementet denne gangen, kan jeg ikke skylde på andre enn meg selv. Totalt sett ble helgen på Brands Hatch tross alt veldig bra, og vi har altså tatt en klar sammenlagtledelse i PRO/AM-klassen. Jeg tror heller ikke at det er andre nordmenn som har stått på seierspallen to ganger samme dag på denne legendariske banen, så alt i alt må jeg si meg fornøyd. Nå gjelder det bare å svelge skuffelsen fra løp nr. 2 og se fram til de neste rundene i mesterskapet på Paul Ricard-banen i Frankrike om fire uker, sier Marcus.

Leipert-teamet hadde en god dag på Brands Hatch, for den andre bilen i teamet med Jan Kisiel og Max Koebolt kjørte inn til seier i det andre løpet. Mads Siljehaug, som er med på det norske bilsportlandslaget Team Norway sammen med Marcus Påverud, kjørte sin KTM X-Bow opp fra 33.startposisjon til en sterk 5.plass i mål.

-Mads er en god kompis og jeg unner ham virkelig det resultatet etter en vanskelig sesongstart. Det er jo også ekstra moro at vi er to nordmenn som kan hevde oss helt i toppen i dette mesterskapet, sier Marcus Påverud.