Påverud kjører for pallplass på favorittbanen

Førstkommende helg kjøres tredje og fjerde runde i European GT4 Series på Brands Hatch-banen i sør-England, der Marcus Påverud har siktet innstilt på en plass på pallen, på det som er hans favorittbane i mesterskapet. 18-åringen fra Lier åpnet sesongen på Monza i Italia for tre uker siden med henholdsvis 10. og 5.plass sammen med sin 16-årige makker Luci Trefz fra Tyskland.

-I fjor ble det mest trøbbel i den første løpet på Brands Hatch, blant annet med en crash i starten, men så stemte alt i det andre løpet og jeg kunne kjøre inn til en 3.plass. Brands Hatch er en utrolig krevende bane, veldig kupert og teknisk, virkelig en bane av den «gamle gode» sorten. Det var en fantastisk følelse å avslutte det andre løpet her i fjor med et par klokkerene forbikjøringer og til slutt få målflagget som nr.3, sier Marcus Påverud.

Hele 38 biler er påmeldt i GT4 Series i de to løpene på Brands Hatch, der Marcus og teamkameraten Luci kjører en Mercedes AMG GT4 for det tyske teamet Leipert Motorsport.

-Det er faktisk noen færre biler enn i fjor, og det kan være en fordel. Det første løpet på denne banen i fjor ble fullstendig «texas» med crasher og sikkerhetsbil flere ganger. Brands Hatch tilgir ikke altfor aggressiv kjøring, for det er kort vei ut til barrierene, og kjører man av banen blir det lett en skikkelig stjernesmell, sier Marcus.

De to første rundene på Monza-banen i april viste at Marcus og Luci hører hjemme i den øverste delen av feltet. Første runde endte med en svært akseptabel 10.plass etter at de hadde startet på 19.startpoisjon. I det andre løpet ble det en sterk 5.plass på regnvåt bane, og de vant også PRO/AM-klassen, der de nå ligger på en 2.plass sammenlagt.

-Jeg var usikker før Monza, for min nye teamkamerat Luci kommer rett fra gokart uten tidligere erfaring fra denne typen racing. Men han gjorde en flott og så og si feilfri innsats på Monza, og dermed er også jeg blitt tryggere på at det skal være mulig å kjempe om gode plasseringer videre i sesongen. I mellomtiden har Luci også kjørt et løp i det tyske ADAC GT4-mesterskapet, og har altså kunnet få enda mer erfaring med Mercedesen, sier Marcus.

Det blir en tøff helg på Brands Hatch med to fritreninger og kvalifisering på lørdag, og de to løpene med 60 minutters varighet med noen få timers mellomrom på søndag.

-Det som er viktig er å unngå avkjøringer eller crasher tidlig i helgen, fordi teamene har dårlig tid til å reparere bilene om det skulle føre til større skader. En skikkelig crash på fritrening kan faktisk spolere hele helgen, om man er uheldig. Men jeg gleder meg til en hektisk helg på en tøff bane som virkelig fordrer presis kjøring, sier Marcus Påverud.

En annen Team Norway-fører, Mads Siljehaug, stiller også til start på Brands Hatch med en KTM GT4.