Påverud klar for Misano

Marcus Påverud og teamkameraten Luci Trefz fra Tyskland leder Pro Am-klassen med 18 poeng foran 7. og 8.runde i European GT4 Series på Misano-banen rett syd for Rimini i Italia kommende helg. I alle seks løpene som hittil er kjørt i mesterskapet har duoen også vært inne blant de 12 beste totalt, i et mesterskap som omtales som et av de tøffeste i europeisk bilsport.

Pressemelding:

-Målsettingen er helt klart at vi skal vinne Pro Am-klassen sammenlagt i mesterskapet, og da må vi skjerpe oss på Misano. Vi kjører også for gode enkeltresultater totalt i løpene, og så langt har denne sesongen virkelig vært tilfredstillende. Jeg har en god følelse foran løpene på Misano, en teknisk bane jeg liker godt. I fjor ble det første løpet på denne banen særdeles dårlig, men i løp nr. 2 avsluttet jeg med et par skikkelige forbikjøringer mot slutten av løpet og kunne kjøre inn til 6.plass. Jeg tror helt klart vi kan klare noe lignende i år, kanske til og med bedre, sier Marcus Påverud.

Siden sist har Liergutten rukket å fylle 19 år, og bursdagen ble feiret på tribunen under det berømte 24-timers løpet på Le Mans, der hele familien hadde tatt turen ned for å følge Dennis Olsen, som var den første nordmann siden 1992 som stilte til start i løpet.

-Dennis har vært en god kamerat helt siden gokarttiden, og det var virkelig moro at vi endelig fikk en norsk fører til start i dette berømte løpet. Vi fikk besøke Porsche-teamet, der Dennis er fabrikksfører, og det var enormt imponerende å se hvilke ressurser de hadde tilgjengelig for sine fire biler. Jeg legger ikke skjul på at det også er min drøm å få kjøre Le Mans en dag, og jeg føler at jeg er på rett vei med satsingen min i GT4-mesterskapet. Dennis Olsen er fire år eldre enn meg, og fikk altså sjansen nå, så jeg har litt tid på meg ennå, forteller Marcus.

Det blir en utrolig hektisk periode for 19-åringen de nærmeste ukene. Først er det altså GT4-løpene på Misano kommende helg. Bare fire dager etterpå skal Marcus være på plass på Algarve-kysten i Portugal, der han skal være med på teamet til Leipert Motorsport i 24-timers løpet på Portimao-banen. Og som ikke det skulle være nok, kjører han helgen etter det igjen to løp i GT4-serien på Zandvoort-banen i Nederland.

-I Portimao skal vi kjøre en AMG Mercedes, en slags prototyp ellet videreutvikling av bilen jeg kjører i GT4-mesterskapet. Jeg vet egentlig ikke mye om bilen, annet enn at den vil ha vesentlig mer motoreffekt enn GT4-versjonen, som jo er nedtrimmet. De snakker visstnok om 600 hestekrefter, og da vil denne Mercedesen gå minst like fort som den Lamborghinien jeg har kjørt for Leipert i langdistanseløp tidligere. Det er klart det kommer til å bli tøft, både fysisk og mentalt, å kjøre så mye på bare 14 dager, men jeg gleder meg stort og mener at jeg har grunnlag for å yte maksimalt i alle løpene, sier Marcus.

Det er duoen Marius Zug fra Tyskland og Gabriele Piana fra Italia (BMW) som ligger nærmest Marcus og Luci Trefz i sammendraget i Pro Am-klassen i GT4-mesterskapet før løpene på Misano kommende helg. Marcus har et godt minne om en duell med rutinerte Piana på samme bane i fjor, og håper at det skal være mulig å øke ledelsen i mesterskapet denne helgen.

-Jeg kjørte forbi to konkurrenter på den siste runden på Misano i fjor, og den siste av dem var nettopp Piana. Det er jo litt ekstra moro når du får konkurrentene til å bli sittende å kikke mer i speilet enn forover, og jeg håper Piana husker dette fra i fjor, ler Marcus!

Det er livetiming fra treninger og kvalifisering, samt direktesending på nett fra alle løpene i European GT4 Series. Timing og sendinger kan følges på www.european.gt4series.com
Tidene for første løpshelg på Paul Ricard er som følger:
Fredag 28.06 – GT4 Trening 1 15.10-16.10
Fredag 28.06 – GT4 Trening 2 19.00-20.00
Lørdag 29.06 – GT4 Kvalifisering 10.25-11.15
Lørdag 29.06 – GT4 Race 7 15.10-16.10
Søndag 30.06 – GT4 Race 6 11.00-12.00