Påverud og Siljehaug klare for Zandvoort

Marcus Påverud og Mads Siljehaug skal denne helgen kjøre GT4 European Series på Zandvoort i Nederland. Her følger pressemelding fra Marcus Påverud:

Marcus Påverud og teamkameraten Luci Trefz fra Tyskland er klar for det som kan bli årets to tøffeste race på Zandvoort-banen i Nederland kommende helg. Marcus kommer så og si rett fra Portimao i Portugal, der han sist helg var med på laget til Leipert Motorsport som vant SPX-klassen i 24 timers løpet. Nå er det den krevende Zandvoort-banen som skal takles i European GT4 Series.

-Heldigvis fikk jeg gjennomført en test på Zandvoort tidligere i år, for det er en virkelig tøff bane med blinde svinger og bakkekuler. Her er det veldig lett å gjøre en bommert og havne utenfor banen, og da er det ikke langt til autovernet. Vi må være fokuserte og ikke ta unødige sjanser, for målet er å forsvare og helst øke ledelsen i Pro Am-klassen i mesterskapet, sier Marcus Påverud.

Marcus og partneren Luci (Mercedes AMG GT4) leder nå sammenlagt i Pro Am-klassen med 25 poengs margin til duoen Gabriele Piana fra Italia og Marius Zug fra Tyskland (BMW M4 GT4). På 3.plass ligger Alain Ferte og Gregoire Demoustier (Alpine A110 GT4), men den franske duoen er hele 52 poeng bak Marcus og Luci, og med fire løp igjen å kjøre er det lite sannsynlig at de kan blande seg inn i kampen om sammenlagttitelen.

-Jeg har en god følelse etter å ha sittet mange timer bak rattet under løpet i Portimao sist helg. Bilen vi kjørte der var en videreutvikling av vår Mercedes AMG GT4, men den var mer krevende å kjøre med vesentlig mer motoreffekt. Jeg bør ha bra med «fart i kroppen» når vi kommer til Zandvoort, men GT4-mesterskapet er så tøft og jevnt at man aldri kan forutsi resultater, sier Marcus.

Løpene på Zandvoort er runde nr.9 og 10 i mesterskapet. Hittil i sesongen har Marcus og Luci ikke vært dårligere enn nr. 12 totalt i de åtte løpene som er kjørt. De har vunnet Pro Am-klassen to ganger og vært på pallen i ytterligere tre av løpene. Sesongfinalen finner sted på Nürburgring i Tyskland i månedskiftet august/september.

-Jeg må innrømme at jeg før sesongstart hadde et håp om å få en teamkamerat som var eldre og hadde mer erfaring enn meg. Isteden er jeg blitt «ankeret» på bilen, mens Luci er den som skal lære. Det som har gitt resultater er imidlertid at vi har gjort svært få feil ute på banen og levert jevne og gode resultater hele veien. Til å bare være 17 år har også Luci klart å holde hodet kaldt, og det er egentlig imponerende i et mesterskap der det hver gang stiller nærmere 40 biler til start og konkurransen er så hard, sier Marcus Påverud.