Pendler mellom Hokksund og USA

S_Isachsen_13_nov
Sverre Isachsen er eneste nordmann i Red Bull Global Rallycross Championship, og pendler mellom Hokksund og USA. Og han vil heller kjøre der enn i det nye verdensmesterskapet i rallycross.

– Misforstå meg ikke, jeg er kjempepositiv til det nye verdensmesterskapet og jeg er glad for rallycross endelig får den statusen sporten fortjener. Jeg håper også å kunne kjempe om en VM-tittel en dag, men i dag er det slik at de fleste førerne i VM er nødt til å skaffe sine egne budsjetter og må jage sponsorer, mens de fleste førerne i GRC er lønnet. Jeg er ferdig med sponsorarbeid. Nå er jeg en profesjonell idrettsutøver som er lønnet for å kjøre bil og derfor er USA det beste alternativet for meg i dag, forteller Sverre Isachsen.
Rallycross har tradisjonelt vært en europeisk bilsportsgren, men er nå i ferd med å spre seg over hele verden. I USA startet Global Rallycross Championship i 2011, og mesterskapet har utviklet seg voldsomt år for år. Det årlige høydepunktet er løpet som går i forbindelse med X Games, med millioner av TV-seere over hele verden. Nytt i år er at energidrikkgiganten Red Bull har tatt over som promotor, og alle løpene skal bli sendt på NBC, en av USAs største TV-kanaler.

I Red Bull GRC er det faktisk med flere fabrikksteam enn i det nye verdensmesterskapet for rallycross, og både Subaru, Ford, Hyundai, Volkswagen, Mini og Chevrolet har egne fabrikksteam. Dette gjør at de fleste sjåførene er lønnet, noe som er relativt sjeldent i internasjonal rallycross.
– Mange spør om jeg heller ville ha kjørt det nye verdensmesterskapet enn i GRC, men svaret på det er et soleklart nei akkurat nå. Det hadde selvfølgelig vært gøy å kjempe om en VM-tittel, men det eneste riktige for meg i dag er å være en profesjonell idrettsutøver, og da er det i Red Bull GRC jeg er nødt til å være. Så får vi se hva som skjer om noen år. Jeg følger jo godt med på den nye VM-serien, og jeg har fortsatt 8 av 9 banerekorder på de europeiske banene, sier Isachsen som er kjent som en like god bilbygger som rallycrossfører.

Pendler mellom Hokksund og USA
Det blir noen turer fem og tilbake over Atlanteren når man bor i Oslo og jobber i USA. Bare så langt i år har han hatt tre turer til USA, og minst 11 turer til venter bare i 2014.
– Jeg har blitt god til å takle store tidsforskjeller, sier Sverre Isachsen som akkurat har kommet hjem fra en pressekonferanse i Los Angeles.
Sverre Isachsen satset i mange år med sitt eget team med base i Norge. Med dette teamet vant han blant annet EM i den gjeveste divisjonen tre år på rad, og var da klar for nye utfordringer. Som verdens beste rallycrossfører fikk han tilbud om en proffkontrakt med Subaru i det USA-baserte Global Rallycross Championship, og nå er han klar for sin tredje sesong i USA.
– Subaru sitt rallycross-team holder til i Burlington i Vermont, så det har blitt mange turer dit. Ellers går løpene over hele USA, mens årets første løp faktisk går på den karibiske øya Barbados.
Som eneste norske utøver i GRC må Sverre Isachsen finne seg i å være litt i skyggen av Petter Solberg, Andreas Bakkerud og de andre nordmennene som nå skal kjøre VM, men han håper nordmenn også får med seg hva som skjer på den andre siden av dammen.
– Jeg er positiv til det nye verdensmesterskapet i rallycross. Samtidig vil jeg påstå at nivået er like høyt i GRC, og det kan også alle nordmenn se den 7. juni. Da kjører vi nemlig under X Games i Austin, og det løpet vil bli sendt direkte på NRK, avslutter Sverre Isachsen.