Perfekt for Røkland/Engan på Bjørkelangen

S_Rokland_14_AUR
Junior Team Norway-føreren Steve Røkland med kartleser Veronica Engan gjorde en nærmest perfekt gjennomføring av årets femte runde i rally NM da NMK Aurskog/Høland arrangerte Aurskog-Høland Rally.
Duoen som kjørte sitt andre løp i sin nye Peugeot 208 R2. Startet litt forsiktig på fredagens prøver, på lørdag derimot vant de alle syv etappene, på de fleste etappene var de også raskeste ekvipasje med 2wd.

Løpet hadde ti fartsetapper fordelt over 75 km, de første to gikk i Eidskog kommune, nærmere bestemt i området rundt Vestmarka og Tobøl mens den siste etappen denne dagen gikk fra Bolfoss og innover mot Mangenskogen. På den første etappen var de raskeste 2wd foran Sindre Furuseth mens Marius Aasen fulgte på en tredjeplass. På ss2 og 3 derimot var de litt for forsiktige noen steder og Marius Aasen satte bestetid på disse to, etter fredagens kjøring ledet Marius med 1,7 sekunder foran Steve, Sindre fulgte opp med en fin tredjeplass. Det var også forventet at Marius sannsynligvis var den som kom til å gi Steve og Veronica hardest motstand denne helgen.

7 etapper skulle kjøres lørdag, Steve var oppe tidlig, fikk i seg en god frokost og tok seg en joggetur før det bar av sted mot de første etappene ved 10 tiden, allerede på dagens første etappe satte de en meget god tid og gikk rett opp i ledelse, inn til service hadde de vunnet dagens tre første etapper og ledet klassen med 21,1 sekunder foran Marius.

Etter dagens hoved-service var det fire etapper igjen, det var knyttet størst spenning til den siste ss10 som også var løpets lengste på 16 km, men før denne skulle det kjøres tre etapper, ss8 og 9 vant Steve og Veronica mens de kjørte helt likt med Marius på ss9, ledelsen hadde økt litt og var nå på 23,1 sek.

Løpets lengste etappe stod igjen og Steve visste at Marius kom til å gjøre et forsøk på å ta igjen det tapte her, Steve har ledet dette løpet tidligere og husker tilbake til 2011 da han hadde seieren i sin hule hånd og fikk en punktering på den aller siste etappen, nå skulle det gasses og som sagt så gjort, de satte opp et forrykende tempo og kjørte inn til en 6. tid totalt på den 16,5 km lange etappen, over 6 sekunder raskere enn nestemann i klassen.

Etter alle ti etappene er Steve og Veronica vinnere av 2wd klassen for fjerde gang av fem forsøk i NM i år.