Perfekt løp og seier i Rally Finland

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Finland (FIN) -  WRC 28/07/2016 to 31/07/2016 - PHOTO :  @World

Ole Christian Veiby parkerte konkurrentene og kunne i ettermiddag juble over seier i Rally Finland. Samtidig avanserte han til 2. plass i junior-VM.

 

20-åringen, som er yngstemann i WRC3, nærmer seg stadig tittelen juniorverdensmester. Han kjører for det finske teamet Printsport, og konstaterte i helga at de tekniske problemene han har slitt med tidligere i år er et tilbakelagt stadium.

 

– Nå kunne jeg endelig konsentrere meg fullt og helt om bilkjøring. Bilen fungerte perfekt, smiler Ole Christian Veiby.

 

Foran sesongen, og senest i forrige uke uttalte Veiby at han ville bli skuffet hvis han ikke vant klassen sin i Rally Finland. Samtidig sa han at det viktigste uansett vil være å redusere avstanden frem til italienske Simone Tempestini som leder junior-VM-sammendraget. Det samme gjaldt den knappe differansen frem til franskmannen Terry Folb som lå på andreplass. Veiby har nå 50 poeng, mens Tempestini har 68 poeng.

 

– Innsatsen i Rally Finland reduserte Tempestinis forsprang med sju poeng. Samtidig passerte jeg Terry Folb, noe som innebærer at andreplassen i junior-VM så langt er min. Det er deilig å ha klatret såpass, samtidig som det er verdt å huske på at det fortsatt er tre løp igjen, sier han.

 

– Vi gjorde jobben vår, men det gjorde også Tempestini som fikk med seg masse poeng videre. For oss var det helt nødvendig å oppnå seier dersom det skal være realistisk å vinne VM-gull. Slik situasjonen er nå, ligger vi godt an, legger han til.

Rally Finland er det løpet som Ole Christian Veiby har hatt størst ønske om å vinne. Seieren er ikke bare spesielt gledelig for ham, men også Printsport – teamet hans – gleder seg stort.

 

– Printsport er finsk. Slik sett er vi på hjemmebane i Finland, og derfor er dette en spesiell seier. Løypene er også særegne med utfordringer både når det gjelder fart, hopp og svinger. Det skjer noe kontinuerlig. Jeg har kjørt en del i Finland både i vinter og vår, noe som har gitt god trening. Det er en viktig grunn til at vi gjorde det så godt under Rally Finland. Det har gitt positivt utslag hva gjelder fart, sier Veiby.

 

– Klaffet alt under hele Rally Finland?

– Som sagt fungerte bilen perfekt, teamet gjorde en fantastisk jobb og vi var godt forberedt etter mye kjøring i Finland. Vi hadde gode noter og stolte på dem. Det eneste som ikke fungerte maksimalt var stemmen til kartleser Stig Rune Skjærmoen. Han har slitt med halsvondt, men ikke mer enn at jeg godt forsto hva han sa. Totalt sett var det et meget vellykket rally, sier 20-åringen.

 

Neste junior-VM-runde går på asfalt i Tyskland. Der har Ole Christian Veiby aldri kjørt før.

 

– Både kartleser Stig Rune og jeg gleder oss. Vi vet at veiene er krevende og at det blir ekstra utfordrende dersom det blir regn, sier Veiby.

 

Junior-VM-kalender 2016 

19.– 22. mai Rally Portugal (grus) 5. plass

  1. – 3. juli Rally Polen (grus) 3. plass
  2. – 31. juli Rally Finland (grus) 1. plass
  3. – 21. august Rally Tyskland (asfalt)
  4. september – 2. oktober Rally Frankrike – Korsika (asfalt)
  5. – 30. oktober Wales Rally GB (grus)