Pressemelding: Perfekt NM-start for Sveen Frøslid

Håkon Sveen Frøslid og kartleser Jørn Listerud i Synnfjellet Rallyteam kjørte inn til en overlegen seier i Rally Finnskog lørdag, årets første NM-runde i rally. Seiersmarginen ble på mer en ett minutt etter at de hadde vunnet fem av de seks fartsetappene i løpet med sin Subaru Impreza Sti i klasse 13 for 4WD Nasjonalbiler. På totallisten i løpet endte Håkon på en sterk 9.plass, bare slått av førere i de raskeste R5-bilene.

-Første fartsetappe ble en virkelig «tankevekker», da vi trodde vi hadde kjørt helt greit, men ble slått med drøyt 16 sekunder av bestemann i klassen. Vi gjorde noen små justeringer på bilen, og jeg måtte også endre mental innstilling og kjørestil. Derfra og til mål ble løpet helt perfekt med seier på alle de gjenstående fem fartetappene. Kartleser Jørn Listerud bidro også til resultatet med suveren og motiverende notelesing. Dette var rett og slett dagen da alt stemte, og vi endte opp med en seiermargin som jeg ikke trodde var mulig før starten på løpet, sier Håkon Sveen Frøslid.

Eldstemann i Synfjellet-teamet, Geir Helge Frøslid, fikk en litt tung start på sesongen med med en avkjøring på SS4 og 20 sekunder tidstraff med for sen innsjekking på en tidskontroll. Det endte da med 10.plass i Klasse 2 Internasjonal 4WD og 12.plass totalt.

-Jeg tar med meg det positive med at vi følte at det tross alt var framgang siden forrige løp, og at et par av etappene definitivt var bedre enn i Lygnasprinten. Det var også krevende forhold med dype spor og sørpeføre andre gang vi kjørte etappene, og vi ble liggende og nærmest plane oppå løssnøen i innbremsinger fra høy hastighet. Hovedsaken var å fullføre løpet og kunne bygge videre på erfaring med hvordan bilen fungerer og hvordan den må kjøres, sier Geir Helge Frøslid.

 

Rally Finnskog ble gjennomført med strenge coronatiltak og uten publikum på fartsetappene. Dette vil telle positivt også når det gjelder neste å få gjennomført neste NM-runde i rally denne vinteren. Sigdalsrally er utsatt fra opprinnelig dato i januar, og står nå på kalenderen lørdag 6.mars.

-Sigdalsrally har en helt annen karakter enn Rally Finnskog med et par fartsetapper som må regnes som noe av det mest tekniske og krevende av rallyveier i Norge. Jeg håper virkelig at det både med hensyn til vinterforhold og coronarestriksjoner vil bli mulig å arrangere dette løpet om to uker. Med den «flyten» vi hadde på Finnskogen og ledelse i NM er vi selvsagt sultne på å sitte i bilen igjen raskt som mulig, sier Håkon Sveen Frøslid.

 

Resultat Aurskog/Høland Rally 4WD Nasjonal (Klasse 13):

1.Håkon Sveen Frøslid/Jørn Listerud, Subaru Impreza, 1.04.38,4  2. Thomas  Kvam/Stian Johnsen, Mitsubishi Evo9 +1.17,9 3.Martin Nygård/Tina Jeanette Olsen, Subaru Impreza, +1.21,7

4WD Internasjonal (Klasse 2):

1.Marius Aasen/Marlene Engan, Skoda Fabia R5, 59.57,4 2. Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen, VW Polo Gti R5, +1,2 10. Geir Helge Frøslid/Øyvind R. Beckstrom +5.48,4

 

NM KLASSE 13, 4WD NASJONAL:

  1. Håkon Sveen Frøslid   33  2.  Thomas Kvam 27    3.  Martin Nygård 19

NM KLASSE 2, 4WD INTERNASJONAL:

  1. Marius Aasen  33   2. Frank Tore Larsen 27  10. Geir Helge Frøslid 1