Perfekt start på et nytt år for Andreas Bakkerud

2017 blir Andreas Bakkeruds fjerde sesong i VM i rallycross, og endelig kan han starte året og sesongen slik han alltid har drømt om. Nemlig med en løpsbil som treningsredskap – og det allerede fra uke 2. VM-treeren i 2016 vil ta plass i teamet til 12 ganger Norgesmester Anders Grøndal, og skal kjøre hans Ford Fiesta R2T i Sigdalsrally, årets første NM Runde på snø og is!

– Det høres rart ut at jeg nesten aldri trener med bil, men som motorsportutøver er det å få trent godt med bil vanskelig på grunn av kostnadene. Det at vi nå har fått til denne løsningen er jeg svært fornøyd med, forteller Bakkerud og utdyper planene:  – Vi skal prøve oss i rally med en Ford Fiesta R2T fra Team Grøndal Bilbutikken.
I hele UKE 2 vil vi teste i Numedal som oppladning til årets første NM-runde i rally i Sigdal Lørdag 14 januar. Teamets svært erfarne første fører Anders Grøndal, vil bidra som coach for Bakkerud, som også har fått med seg den erfarne kartleseren Miriam Walfridsson i passasjersete.

Sammen med sine lokale #BakkerudBLUE partnere har Bakkerud fått på plass de økonomiske rammene som kreves for å få til de beste forberedelsene:
– Denne pakken ble en perfekt start på årets sesong for meg. En ukes test, og et rally gir meg utrolig mange kilometer i en løpsbil – og akkurat hva jeg trenger for å komme i gang med sesongen. Jeg har alltid hatt lyst til å prøve rally – det er en stor utfordring som fører. I tilegg til å håndtere bilen skal du motta ”noter” fra kartleseren.
Rally er en helt annen gren enn rallycross, men mange av elementene kan selvfølgelig overføres mellom sportene. For meg handler det å om å investere i min egen fremtid, og jobbe målrettet for å bli en enda bedre utøver. Det trenger jeg definitivt for å nå drømmen som er klar. Verdensmester i rallycross.

At det ble Grøndal og hans Team Grøndal Bilbutikken som ble samarbeidspartnere er ikke tilfeldig: – Anders har en utrolig erfaring med sine 12 Norgesmesterskap, og mange år i rally. I tilegg hadde de en bra totalpakke – og en ny Ford Fiesta R2 som er en meget spennende bil, forteller Bakkerud som har lave tanker om resultat og plassering: – Vi gjør dette utelukkende for å lære. Det vil for oss være viktigst å bygge erfaring, og komme til mål. Jeg har stor respekt for rallykjøring på skogen, men tror derfor at det også kan gi meg mye nyttig erfaring.

Teamsjef Arve Herstrøm ønsker også Andreas velkommen i teamet til samarbeidet: «Vi syntes det er moro at Andreas kjører vår Fiesta R2RT under NM åpningen i Sigdal. Målet er og gi Andreas en driftssikker og rask bil gjennom hele løpet. At Andreas er en rask sjåfør er det ingen tvil om, men å kjøre fort på noter er noe helt annet enn på bane. Snø og is blir også nytt, det blir derfor viktig for Andreas og åpne rolig og få så mange km som mulig. Det skal det bli spennende og se progresjon utover løpet»

Vi hadde et svært godt debut år i 2016 i vår nye bil og team, men vet at vi har mye å gå på. Alle teamene gjør hver vinter en god jobb, og vi må gjøre vår så bra som mulig for å være klar. Planene for testing i rallycrossbilen er allerede lagt – og jeg vet at jobben vi skal gjøre frem mot sesongstart vil gjøre oss godt forberedt!

Første løp kjøres i årets VM i Rallycross kjøres i Barcelona 1. April.