Perfekt rally for Veiby

O_C_Veiby_16_06_1
Ole Christian Veiby smilte bredt og fornøyd etter å ha vunnet fjerde runde i det finske rallymesterskapet. – Dette var et perfekt løp, forteller han.

 

19-åringen, som fyller 20 år fredag, ga seg selv den beste bursdagsgaven han kunne fått akkurat nå. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen reiste han til Finland for å delta i det finske rallymesterskapet for å få fart i kroppen før neste runde i junior-VM. Og fart leverte de norske guttene til gangs. De var rett og slett i en egen klasse, og vant med nesten ett minutt. Enset Oy SM-Ralli besto av 12 mil, fordelt på ni fartsetapper, og hadde sin base utenfor Tampere.

– Dette var perfekt, og helt etter planen. Selv om hovedårsaken til at vi deltok var å få bygge fart inn mot VM-runden i Polen, så hadde jeg selvsagt også et mål om å vinne. Jeg visste at jeg har farten til det, sier en fornøyd Ole Christian Veiby.

Men det var ikke bare å komme til det rallygale landet og hente hjem en seier. For dette var nemlig også Oles første grusløp i en Skoda Fabia R5, som har firehjulstrekk. I junior-VM kjører han en Citröen DS3 R3T med forhjulsdrift.

– Det var litt uvant i starten. Jeg måtte bruke de to første fartsetappene på å komme skikkelig i gang. Utover dagen fant jeg en fin rytme, og da kom også tempoet, sier Kongsvinger-gutten, som vant seks av ni fartsetapper. I mål var han 54,1 sekunder foran Juha Salo, som leder det finske mesterskapet. Ole har kjørt tre av de fire rundene, og med to seire og en andreplass, ligger han på andreplass i mesterskapet.

– Jeg vet ikke om jeg kommer til å kjøre flere løp i det finske mesterskapet. I hvert fall ett av de gjenstående løpene kolliderer med en VM-runde, forteller Ole, som uten å nøle kan si at turen til Finland ble vellykket.

– Vi har virkelig funnet fartsfølelsen. Veiene her er helt sjuke, og jeg tipper vi på enkelte etapper har hatt en snittfart på opp mot 130 kilometer i timen. Etappene har foregått på typiske finske veier. Veikarakteren er ganske lik den vi finner under VM-runden i Finland, så løpet har også vært verdifull med tanke på det løpet, forklarer han.

For å raskest mulig bli vant med bilen han skal kjøre under VM-runden i Polen første helga i juli, har de lagt opp til en test på mandag.

– Da gjelder det å skru om hodet litt, og etter noen kilometer med test, så har vi nok fått den rette følelsen med bilen igjen, sier han.

 

 

Resultater Enset Oy SM-Ralli

  1. Ole Veiby               59:06,4
  2. Juha Salo               +54,1
  3. Joonas Soilu          +1:11,4
  4. Ari Vihavainen      +1:11,5
  5. Mikko Eskelinen   +2:03,1
  6. Jussi Vainionpää   +2:03,9
  7. Jarkko Hosike        +2:06,4
  8. Kim Niemi             +2:10,0
  9. Takamoto Katsuta           +2:33,9
  10. Jukka Kasi           +2:52,7