Perfekte forhold og nye utfordringer

Mads Østberg og Ola Fløene var raskest av samtlige førere under dagens shake down foran Rally Sweden.

Årets andre VM-runde i rally, Rally Sweden, åpner med første fartsetappe på travbanen i Karlstad torsdag kveld. Etter gjennomkjøring og noteskriving de to siste dagene gleder Mads Østberg seg til å komme i gang.

-Forholdene i løypa er perfekte med ordentlig issåle på alle veiene. Det eneste som mangler er litt mer snø og brøytekanter, men vi trenger ikke det for å kjøre fort, sier Mads Østberg.

29-åringen har kjørt Rally Sweden siden 2006 og mange av fartsetappene kjenner han godt. Likevel er det nye utfordringer i årets løp, med to helt nye fartsetapper som til sammen utgjør mer enn 100 km av løpets totale SS-distanse på 337 km.

-Etappen Hof-Finnskog ved Flisa i Norge er en vei som ikke er benyttet i rally verken i Norge eller Sverige tidligere. En tøff og rask fartsetappe på litt over to mil og her blir det altså viktig at notene stemmer etter bare to gjennomkjøringer. Det samme gjelder den drøyt tre mil lange etappen Knon i Sverige. De som har greie på historie sier at etappen er blitt benyttet i «gamle dager», men jeg har ikke kjørt den de ti gangene jeg har deltatt i dette rallyet. Begge disse to etappene vil gi oss store utfordringer, men i og med at ingen i startfeltet har kjørt disse veien før, stiller vi alle på lik linje, sier Mads Østberg.

Mads Østberg og kartleser Ole Fløene starter med sin nye Ford Fiesta WRC 2017 med en kort fartsetappe i Karlstad torsdag kveld. Fredagen blir løpets lengste dag, der mesteparten av SS-distansen kjøres i Norge. Løpet avsluttes med såkalt «Power stage» og målgang i Torsby kl. 13.00 søndag.

Tider fra shake down

http://www.wrc.com/en/wrc/news/february-2017/sweden-shakedown/page/4280–12-12-.html