Petter den første

P_Solberg_14sept
Første VM-rundevinner. Første VM-leder. Første vinner av to runder. Første VM-rundevinner i Europa. Første utenfor Europa. Første VM-rundevinner i kveldsløp…

 

-OK, nok om det. Teamet mitt dveler stadig ved disse «første» vi har fått til så langt i sesongen. Jeg synes utvilsomt at det er artig å være først, men har blikket festet på kun én: VM-tittelen, sier Petter Solberg.

 

-Vi kom tilbake fra seieren i Canada for tre og en halv uke siden med mye selvtillit. Teamet fungerer perfekt, så gjør bilen, taktikken og jeg. De siste dagene før VM-runde nummer 8 i franske Lohéac har vi tilbrakt i Mayenne, cirka en time nordøst i landet. Der har vi gjennomført en todagers test for å forberede oss maksimalt til den franske VM-runden i rallycross.

 

Jeg liker virkelig banen i Lohéac. Vi har vært der og testet en del tidligere, senest like før sesongstarten i Portugal, der det ble seier. Det forventes 70.000 tilskuere, og franskmennene vet å slå på stortromma med nærmere 40 Supercars til start. Nåløyet for å være blant de 12 bilene som får semifinalsplass er lite i et så stort felt. Vi må trå varsomt og ta ett steg om gangen – selv om jeg hittil i sesongen er eneste fører som har vært kvalifisert til samtlige VM-rundefinaler.

 

VM-ledelse på 20 poeng er lite i den store sammenhengen. Nå står vi foran et rallycrossmaraton med fire løp på fem uker; Frankrike, Tyskland, Italia og Tyrkia. Sesongavslutningen kommer senere og avvikles i Argentina siste helg i november.

 

Etter Tyrkia bør bildet være tydelig på hvor tidenes første VM-tittel i rallycross havner. DEN «første» er den eneste jeg virkelig bryr meg om!

 

Jeg har mye trygghet i PSRX-teamet mitt. Vi har det beste teamet i rallycross-VM. Alle som en er hentet inn til dette teamet fordi de er best i verden på akkurat det de gjør. Mekanikerne mine serverer en vinnerbil til meg i hvert løp, og i både Portugal og Canada klaffet alt perfekt.

 

Denne helgen har vi hentet inn den italienske rallyføreren Simone Romagna som fører til bil nummer to i teamet. Han viste svært lovende takter på testen før løpet, men må få tid til å tilpasse kjøring i felt. Vi vet at bilen er konkurransedyktig.

 

I fjor kjørte jeg inn til annenplass i Lohéac. Denne helgen er målet enkelt: Én bedrep.

 

Jeg vil være først, avslutter Petter foran helgens lø!

 

 

Førermesterskapet sammenlagt:

1) Petter Solberg 155, 2) Toomas Heikkinen 135, 3) Reinis Nitiss 133, 4) Andreas Bakkerud 113, 5) Anton Marklund 111, 6) Timur Timerzyanov 93.