Petter fløy gjennom Finnskogen

svully_pet_act.jpgPetter Solberg var strålende fornøyd med testen han fikk under Svully Rally Dhabi på Finnskogen på lørdag. Med sin Citroën C4 WRC fløy han nærmest gjennom skogen på flotte og kjente vinterveier.

-Dette var en meget bra test for oss. Vi har endret en del på bilen siden vi kjørte i Sverige sist lørdag. Blant annet har vi fått nye støtdempere fra Citroën, og nå nærmer vi oss et optimalt oppsett. Vi skal kjøre enda en test foran Rally Sweden, sa Petter Solberg. Han mener den bilen han nå har til disposisjon og den eldre Xsara WRC han kjørte i Rally Norway i fjor er stor.

-Det er som natt og dag. Det kan ikke sammenlignes. Nå gleder jeg meg virkelig til VM-åpningen, sa Petter som var i en klasse for seg under Svully Rally Dhabi. Han var eneste fører med WRC-bil.

Det er tydelig at det er en hektisk periode for Petter og teamet hans. Bilen han kjørte på lørdag bar preg av å ha karosserideler både fra den ene og andre bilen. Det var både hvitt, rødt, sort og plast uten farge på bilen.

-Vi skal ha ferdig dekorert bil og presentere opplegget vårt for sesongen neste fredag. Da skal alt være strøkent, sa Petter, som var en populær mann blant det store antallet tilskuere på Finnskogen.

svully_pet_ole.jpg

Petter hadde også med seg sin nye norske mekaniker Ole Johan Rustad på lørdag. Ole Johan er utdannet ved bilsportmekanikerlinjen i Torsby og har tidligere jobbet i Fords VM-team i flere år. Nå skal han hjelpe Petter Solberg til suksess.

Petter var ikke alene som tidligere verdensmester i rally på Finnskogen på lørdag. Finske Marcus Grönholm stilte i en Subaru Impreza cup-bil, og imponerte stort. Han var den som kom nærmest Petter Solberg i løpet, men da skal det sies at Andreas Mikkelsen hadde en del trøbbel.

svully_mikk_gron_act.jpg

-Det er en fin gjennomkjøring for oss, slv om denne bilen er langt unna den Forden vi skal kjøre i Sverige. Uansett er dette en fin test for Timo og meg, sa Grönholm som skal kjøre en Ford Focus WRC i team med Henning Solberg under Rally Sweden.

-Det gleder jeg meg til. Vi får ikke en bil som riktig like bra som Hirvonen sin, men det blir bra. Vi skal snart testen den i Sverige, sa Grönholm videre.

Andreas Mikkelsen hadde som nevnt sine problemer i Svully Rally Dhabi. Han hadde et par tre avkjøringer og en punktering blant annet. Dermed måtte han se seg slått med 38 sekunder av Grönholm på de totalt 140 km med fartsetapper.

svully_saat_act.jpg

Best av førerne med tohjulsdrevne biler ble Ole Såtvedt med kartleser Erik Veiby. De hadde igjen fått skilter på den Renault Clio som Mats Lysen ble europamester med i rallycross i fjor.

Svully Rally Dhabi inneholdt tre fartsetapper som alle ble kjørt tre ganger. Med nærmest ingen transport og service på Svullrya ble det et kompakt og perfekt testløp.

Komplette resultater

svully_eksotisk.jpg
Eksotisk på Svullrya!

svully_logo.jpg

svully_hald_act.jpg
Tore Haldammen og Tommy Slåstad var best med nasjonal-bil.