Petter for sen til finale i Finland

P_Solberg_14_SF
Petter Solberg sto klar på startplata, og bilen var på vei ned fra jekken og ut av serviceteltet da finalefeltet han var kvalifisert til, slapp av gårde i den finske VM-runden i rallycross søndag.

Jeg er svært skuffet over utviklingen av løpet. Først vil jeg skylde på meg selv for småfeil underveis, men de store forskjellene ble til på veien. Det er ikke bra for sporten at mesterskapspoeng i dette løpet til en viss grad ble fordelt på et uklart regelverk.

I semifinalen startet jeg fra tredje linje og lå litt bak da tre biler foran meg kjempet om tredjeplassen i heatet og samtlige snurret. Jeg var ikke innblandet i forløpet til krasjet, men greide ikke å stoppe bilen min før den smalt inn i en av bilene som hadde snurret. Intercooleren og det meste av deler foran motoren ble skadd, så jeg hadde ikke annet valg enn å forsøke å bytte dette etter rødflagget heat og en ny start der jeg trillet rundt banen og til mål.

Men tid til å bytte deler før finalen fikk vi ikke. Mekanikerne mine manglet mindre enn 2 minutter på å få bilen klar og til startplata. Den var på vei ned fra jekken idet finalebilene sto oppstilt, og jeg sto under paraplyen og ventet ved start. Jeg er mildt sagt skuffet over det som skjedde. Om slikt skal koste meg en eventuell VM-tittel, er det veldig kjedelig.

Tredje heat ble et kaos som savner sidestykke. Da heatet var kjørt ferdig og tidene fastsatt etter at en bil var diskvalifisert (svart flagg), ble siste race kjørt om igjen, men da på vått underlag. Da tidene der viste seg å bli dårligere, ble de opprinnelige tidene gjeninnsatt, og føreren som faktisk ikke hadde kjørt heatet fikk bare en fiktiv tid og tok annenplassen i heatet.

Vi var flere som undret oss over den varianten. Jeg vil si at jeg ikke er noen tilhenger av at regler blir til på veien i et verdensmesterskap.
Det taper sporten på.

Amerikanske Tanner Foust forsvarte seieren i løpet fra i fjor, der Solberg ledet til litt over en runde gjensto. Andreas Bakkerud tok annen- og latviske Reinis Nitiss tredjeplassen i løpet.

I VM-sammendraget leder Nitiss foran Bakkerud og Solberg.

Solbergs teamkollega, Alexander Hvaal, ble slått ut etter innledende heat. Larvikføreren ble dyttet ut av løpet i fjerde heat, og han maktet ikke å sikre en plass i semifinalene.

Neste VM-runde finner sted i svenske Höljes neste helg.