Petter går for pallen

petter_s_mars_11.jpgFra støvete grusveier i Mexico, har Petter Solberg reist over Atlanterhavet til Algarve-kysten og Portugal. Det er klart for årets tredje VM-runde, Rally Portugal. Petter Solberg World Rally Team er allerede på plass i Service-parken rett ved Algarve Stadion utenfor byen Faro.

Arrangøren har i år valgt å legge starten til den gamle delen av Lisboa, og det skal kjøres en publikumsetappe på 3,27km der torsdag ettermiddag. Shakedown gjennomføres derfor onsdag ettermiddag, fra kl 1430 – 1830, i Faro.

Totalt skal det kjøres 385km fordelt på 17 fartsetapper og 75 biler står på startlisten. Underlaget er grus. Løpets Power Stage er SS17, på hele 31,04km. Denne prøven sendes live på TV, og gir også ekstra VM-poeng for de tre raskeste gjennom.

Petter Solberg stiller til start i Portugal med sin Citroën DS3 WRC, med mål om en plass på pallen.

– Har alltid likt meg i Portugal, sier Petter Solberg. – Prøvene er både raske og tekniske, og det passer meg bra. Vi har hatt en dag med test her i Portugal før løpet, og har fått prøvd ut mye i forhold til set up på grus. Vi tok jo også med oss mye informasjon fra Mexico, så er sikker på at dette blir bra. Vi kjører fort nok, det så vi i Mexico, så selvsagt går vi for en plass på pallen.

Petter Solberg kjørte inn til en femte plass totalt i Portugal i 2010. Vant gjorde Sebastien Ogier for Citroën.

Rally Portugal på norsk TV
Viasat Motor;
Fredag, lørdag og søndag kl 2330 – Oppsummering dag1, dag2 og totalt.
Viasat Sport;
Søndag, kl 1430 – 1630. LIVE sending fra studio i Oslo.