Petter gikk rett i VM-tet

P_Solberg_15_POR1
Ordet lettelse beskriver godt følelsen min etter sesongdebuten. Annenplass i sesongstarten i Portugal er jeg svært godt fornøyd med. Forutsetningene var ganske enkelt at vi ikke ante om jobben privatteamet mitt har gjort gjennom vinteren og våren ville holde i kampen mot fabrikkteamene.

Svaret vi fikk i helgen er at vi er konkurransedyktige, og det er en stor, stor lettelse.

 

Jeg satte beste rundetid av alle gjennom løpshelgen og vant tre heat (av seks). I semifinalen fikk jeg problemer med låst senterdifferensial og en girspak som løsnet, og mangel på tid mellom semi- og finalen førte til at problemene vedvarte også der.

 

Da jeg i finalen kjørte inn i alternativsporet, visste jeg at seieren ville glippe. Men det viktigste var å forsvare en annenplass i den situasjonen. Og det greide vi.

 

Vi toppet etter innledende omganger og tok med full pott med VM-poeng der. Full score ble det også i semifinalen med heatseier. 27 poeng totalt holder til VM-ledelse (27 poeng) sammen med Johan Kristoffersson etter første runde.

 

VM i rallycross er mer enn ett enkeltløp. Hele grunnlaget for min kamp om VM-tittelen baserer seg på pålitelighet gjennom 13 løp. Med annenplass i Portugal kan jeg trygt si at første av 13 delmål er nådd og vel så det.

 

De siste ukene har vært ekstremt harde for hele teamet, meg selv inkludert. Jeg pådro meg en forkjølelse dagen før løpet og kjørte med feber siste dag. Nå går turen direkte videre til tyske Hockenheim, og på tur dit skal hele teamet lade batteriene og finne krefter til å kjempe om nye topplasseringer.

 

Innsatsen mekanikerne og hele teamet mitt har lagt ned er mildt sagt imponerende. Nå vet vi at vi har det som skal til, og Hockenheim er en uprøvd bane for alle. Når løpshelgen starter torsdag, skal vi være enda bedre forberedt.

 

Jeg er klar for mer!

 

Resultater:

Finalen:

1) Johan Kristoffersson, Sverige 4.34,242
2) Petter Solberg, Norge 4.38,032
3) Timmy Hansen, Sverige 4.45,929
4) Davy Jeanney, Frankrike 4.47,167
5) Andreas Bakkerud, Norge 4.51,232
6) Per-Gunnar Andersson, Sverige DNF

 

VM-stillingen (etter 1 av 13 runder):

1) Petter Solberg / Johan Kristoffersson 27, 3) Timmy Hansen 24, 4) Andreas Bakkerud 21, 5) Davy Jeanney / Per-Gunnar Andersson 16, 7) Mattias Ekström, Sverige 15.

 

Neste løp: Hockenheim (Tyskland) 1.- 3. mai.