Petter gleder seg til Rally Tyskland

p_solberg_aug_11.jpgPetter Solberg er klar for årets 9. VM-runde i rally, Rally Tyskland. Løpet er årets første på asfalt, og dermed er spenningen stor i før start i Trier, der løpet har sin base.

Rally Tyskland er den første av tre VM-runder som skal kjøres på asfalt. Rallyet har base i byen Trier, som også er Tysklands eldste by. Trier ligger like ved grensen til Luxembourg, og etappene skal kjøres i den vakre Moseldalen, som er kjent for sine gode viner. Totalt 83 biler står på startlisten, og det skal kjøres 19 fartsprøver fredag, lørdag og søndag.

Fredagens etapper kjøres på smale og svingete veier blant vinrankene i Moseldalen. Mange hårnålsvinger og høye vinranker som gjør det vanskelig å se langt fram, gjør det til en utfordring for førerne å finne rytmen. Bilene drar også opp grus og jord på veiene hver gang de kutter svinger, noe som kan bli ekstra utfordrende dersom det regner.

Lørdagens etapper er raskere og strekker seg gjennom Saarland og militærområdet Baumholder. Her veksler underlaget mellom asfalt og betong, i tillegg er Panzerplatte-prøven kjent for sine «hinkelsteins» som er satt opp for å hindre tanks i å kjøre utfor på militærområdet.

Søndag er det tilbake til vinrankene, før Rally Tyskland avsluttes med en 4,3km lang Power Stage, Cirkus Maximus Trier, som kjøres i bydelen Porta Nigra.

– Endelig skal vi få teste Citroën DS3´n i et skikkelig asfalt løp, sier Petter Solberg. – Vi fikk til to dager med test før løpet, en dag blant vinrankene i Moseldalen og en dag på militærområdet Baumholder, og håper vi nå har den infoen vi behøver for å finne det rette oppsettet. Det var også viktig å få kjørt nok kilometer for å bli kjent med asfalt-egenskapene til bilen. Rally Tyskland blir bra, og jeg gleder meg til start!
Rally Tyskland starter fredag. Første bil starter SS1 kl 10.13.

Viasat sender fra Rally Tyskland som følger:
Fredag 19. august kl. 22.30: Høydepunkter dag 1. Sendes på Viasat Motor HD (og på Viasat 4 kl. 23.25).
Lørdag 20. august kl. 22.30: Høydepunkter dag 2. Sendes på Viasat Motor HD (og på Viasat 4 kl. 00.20).
Søndag 21. august kl. 13.30: Rallystudio. Direkte på Viasat Sport.
Søndag 21. august kl. 14.00: Power Stage. Direkte på Viasat Motor HD.
Søndag 21. august kl. 22.30: Høydepunkter dag 3. Sendes på Viasat Motor HD (og på Viasat 4 kl. 00.20).