Petter gleder seg vanvittig

03solbergp_jp030-3.jpgDet er rally-uke igjen, og Petter Solberg World Rally Team er i Strasbourg, klare for årets 11 VM-runde; Rally Frankrike. Etter 35 år på middelhavs-øya Korsika, er Rally Frankrike i år flyttet til fastlandet og Alsace-regionen. Byen Strasbourg er vert, og løpet kjøres nord-øst i Frankrike, på grensen til Tyskland.

Petter Solberg World Rally Team har to biler i stallen denne helgen, Petters Citroën C4 og en Citroën Xsara. Teamets andre bil er den samme som Petter kjørte i fjor, og den skal under Rally Frankrike kjøres av Yvan Muller. Yvan Muller ble WTCC champion i 2008.

– Det blir spennende med enda et asfalt-løp, sier Petter Solberg. – Vi har hatt en dag med testing før løpet, med godt resultat. Dessuten vet vi fra både Bulgaria og Tyskland at vi er raske på asfalt, så jeg kan ikke si annet et at jeg gleder meg noe vanvittig til det starter. Blir også spennende med enda en bil i teamet, Xsaraen er jo «helt værst» på asfalt, så jeg tror absolutt Yvan skal få en bra helg.

Totalt 69 biler står på startlisten, og det skal kjøres 20 fartsetapper på asfalt i løpet av helgen. Første prøve går på fredag morgen.