Petter hjalp Dennis til pallplass

dennis_pall.jpgPetter Solberg og hans sønn Oliver var svært delaktige i å hjelpe Dennis Olsen (t.v. på bildet) til pallplass i Italia. For i pinsehelgen trente Dennis med rallyikonet fra spydeberg.

40 minutter fra Nice ligger den privateide gokartbanen Grasse og der fikk Dennis Olsen kjøre mot Rally-verdensmesteres fra 2003. Petter Solberg kom med mange tips og råd til Vålers gokarttalent, men i følge sønnen Oliver er ikke pappa noe tess bak rattet.

– Jeg og Dennis kjører fortest av alle her og pappa kjører som ei kjerring! var Olivers kommentar.

– Nå har Dennis virkelig fått seg en stor fan, ler Petter Solberg

Petter var dog raskest av dem alle, men unge Dennis slo den gjeldende banerekorden, noe som imponerte mekanikerne som Petter hadde tatt med seg på banen.

– Petter sa rett ut at dette er den beste treningen han kan ha utenom å kjøre rallybil. Erfaringer han gjør med gokarten er uten tvil en stor fordel, forteller Roy Espen Olsen, faren til Dennis.

Reiste til Italia

Etter å ha fått tips og triks bråreiste Dennis og Roy Espen til Italia for å delta i et gokartløp i Viverone som ligger en time nord for Torino.. Løpet var ikke planlagt, så Våler-ekspressen fikk liten tid til å forberede seg.

– Dennis har aldri satt sine bein på denne banen og fikk kun 4 runder oppvarming før løpet startet med kvalifisering. Det endte med 4 beste tid kun 4 tiendeler fra raskeste, sier Roy Espen.

I prefinalen kjørte Dennis inn som tredjemann og fikk dermed tredje startspor i finalen. Han kjørte seg opp i ledelsen etter bare fire runder og lå der helt til den siste runden. Dessverre ble Dennis forbikjørt ned en rettsrekke like før mål, men endte på en flott 2 plass. Finalen var utrolig spennende og de 3 i tet hadde en skikkelig spennende fight seg imellom.

Takler utfordringer

– Å ende opp som nr 2 i et løp uten trening i det hele tatt viser bare hvor fort Dennis takler nye utfordringer. Veldig moro å gjøre slike «stunt», sier Roy Espen.

Allerede neste helg er Dennis på plass i South Milano for å kjempe om regionsmesterskaps poeng. Forrige gang han var på denne banen ble Dennis nr 2 og målet denne gangen er seier. Dette blir det 9 løpet i Italia av totalt 23 planlagte i år.

– Vi har hatt en fantastisk langhelg og er proppet av nye inntrykk som motiverer oss til å satse videre. Vi har knyttet til oss viktige kontakter som kan være viktige inn i fremtiden, avslutter Roy Espen, vel vitende om at Dennis har imponert Petter Solberg og hans mekanikere.