Petter i gang med ny bil

petter_chris_500.jpgDet var ikke tvil om hva som fikk størst oppmerksomhet på serviceplassen til Akropolis Rally onsdag kveld. Der ble den nye Suabru Impreza WRC2008 presentert.

I 30 varmegrader utendørs, og 50 grader inne hos Subaru på serviceplassen (det føltes i hvert fall slik) på den militære flyplassen Tatoi, ble den nye Subaru Impreza WRC2008 presentert onsdag kveld. I sentrum var selvfølgelig Petter Solberg. Sammen med teamkollega Chris Atkinson debuterer han med den nye bilen i helgens Akropolis Rally.

-Mange vil nok mene det er vel risikabelt å debutere med ny bil i et så tøft løp som Akropolis er. Det er ikke tvil om at det er et løp som setter store krav til bilene på grunn av veistandarden. Men vi har valgt å debutere her fordi vi mener den beste testingen vi kan få er nettopp å kjøre tøffe løp. Vi har jobbet med denne bilen i 18 måneder, og den er absolutt klar for start, sa Subarus teamsjef David Richards under presentasjonen.

-Jeg ble litt overrasket over at vi skulle debutere allerede her med bilen, men jeg er helt enig i at den beste testingen vi kan få er nettopp ved å kjøre løp. Jeg ser heller ingen grunn til at vi ikke skal kunne henge med de beste allerede nå, men det er klart vi kommer til å gjøre justeringer underveis, sa Petter Solberg.

petter_ny_sub.jpgI 35 varmegrader kjørte Petter shake down med den nye bilen i dag, og han var fornøyd.

Det var Dani Sordo som var raskest av samtlige på shake down foran årets 7. VM-runde i rally i Hellas. Han noterte 2.26,3 og var den enste under 2.27.

Petter Solberg noterte 2,28,2 i sin første offisielle opptreden i den nye Subaru Impreza WRC2008. Han var 0,2 sekund bak teamkollega Chris Atkinson. Både Petter og Atkinson kjørte fire ganger gjennom etappen.

-Første gang bare kjørte vi rolig gjennom. Foran de neste gjorde vi noen små endringer, og jeg er rimelig godt fornøyd med shake down, sa Petter.

Henning Solberg noterte 2.29,2, og han kjørte tre ganger.

-Vi gjorde noen endringer på oppsettet, spesielt på støtdemperene mellom hver gang, og jeg er godt fornøyd, sier Henning.

Mads Østberg kjørte inn til 2.33,9.

-Vi kjører med samme oppsett som på Sardinia, og det fungerte greit. Shake down-etappen var OK, den ligneer på omlag halvparten av etappene i løpet, sa Mads Østberg.
Tider shake down
Dani Sordo 2.26,3
Mikko Hirvonen 2.27,0
Sebastien Loeb 2.27,2
Gigi Galli 2.27,6
Chris Atkinson 2.28,0
Petter Solberg 2.28,2
Jari-Matti Latvala 2.28,4
Frederico Villagra 2.29,0
Henning Solberg 2.29,2
Urmo Aava 2.29,6
Mads Østberg 2.33,9

Eyvind Brynildsen 2.46,5