Petter jublet i Monte Carlo

p_solberg_monaco_12_2.jpgPetter Solberg fikk en knallstart på årets VM-sesong i rally med tredjeplass i Rally Monte Carlo. Nå gleder han seg til å komme til neste VM-runde i Norge og Sverige.

-Jeg er i himmelen! Jeg har rett og slett elsket dette løpet fra start til mål, og dette er den beste starten på en VM-sesong jeg noen gang har hatt, sa er svært fornøyd Petter Solberg etter løpet.
-Det er mitt første løp med Ford Fiesta RS WRC, og med minimalt med testing på forhånd så forbedret vi oss hele tifden under løpet. I utgangspunktet hdde jeg sett for meg deette som et løp der vi skulle få oss mange kilometere i bilen og komme oss til mål.

Petter vant flere av etappene, og spesielt på lørdag hadde han god fart da han vant tre av fire fartsetapper.
-Det var min beste dag i en rallybil siden 2004.

Men på fredag tapte Petter mye tid på en etappe på grunn av værforholdene, og dessuten hadde han en punktering. Allikevel var han kun 29 sekunder fra andreplass.

-Jeg må si jeg er meget imponert over bilen. Den er skikkelig rask, og den passer min kjørestil perfekt. Jeg har ventet lenge på å komme tilbake i en situasjon som dette, og støtten fra hele Ford-teamet har vært enorm i helgen, sier Petter videre.
Nå ser han lyst på de neste løpene i Ford.

-Skal man ha en sjanse mot Sebastien Loeb i sammendraget må man ha en god start på sesongen. Jeg har forstått det slik at denne bilen er bedre på grus og snø enn på asfalt, så jeg kan nesten ikke vente med å komme meg på veiene i Norge og Sverige i neste runde, sier Petter Solberg til slutt.
Fredag 10. februar kjører han seks fartsetapper i Kongsvinger-distriktet under Rally Sweden, og med helgens sterke Ford-debut har det norske publikummet vireklig noe å se frem til.

Det var Sebastien Loeb som vant Rally Monte Carlo for Citroën. Dani Sordo kjørte inn til 2. plass i MINI, og var til slutt 29 sekunder foran Petter Solberg og hans kartleser Chris Patterson.

Henning Solberg og Ilka Minor endte på 13. plass i sin Ford Fiesta. De tapte svært mye tid på åpningsdagen da de ikke hadde drift på alle fire hjulene på sin bil.