Petter kjører Monte Carlo

06solberg0810fintw019-2.jpgPetter Solberg stiller i Rally Monte Carlo i januar i en Peugeot 207 S2000. Dermed vil han konkurrere med blant andre Andreas Mikkelsen i løpet som markerer 100-årsjubileum for verdens eldste rally.

Olivier Quesnel, sjef for Citroën Racing og Peugeot Sport, har leid inn Petter Solberg som gjestesjåfør i Rallye Monte-Carlo. Petter Solberg kommer dermed til å kjøre en Peugeot 207 Super 2000 i 2011-sesongens første IRC runde.

– Jeg ble veldig overrasket da Olivier Quesnel, som er sjef for Citroën Racing og Peugeot Sport, kontaktet meg og spurte om jeg ville stille som gjestesjåfør under IRC runden i Monte-Carlo neste år, sier Petter Solberg. – Selvfølgelig måtte jeg si ja! Fabrikksteamet står bak satsingen, og de ønsket å leie inn meg som sjåfør på dette rallyet for å sikre et godt resultat for teamet. For meg innebærer dette ekstra kilometer bak rattet i en rallybil, og en ny erfaring ettersom jeg ikke har deltatt på et IRC rally tidligere. Flere av prøvene sendes også direkte på TV, og det blir spennende. Jeg vil understreke at dette samarbeidet kun dreier seg om dette ene løpet, og det foreligger ingen planer om videre satsing i IRC. Jeg planlegger fortsatt full sesong og pall-plassering i WRC, og jobber intenst for å få alt på plass for 2011.

Rallye Monte-Carlo starter i den franske byen Valence 19. januar 2011 og avsluttes i Monaco lørdag 22. januar 2011. I tillegg til Petter Solberg er det 5 andre sjåfører som skal kjøre for det franske bilmerket, som er en del av PSA Peugeot Citroën.