Petter kjører på Finnskogen

petter_s_port_09.jpgPetter Solberg er en av fire tidligere verdensmestre i rally som stiller til start i det noe spesielle Svully Rally Dahbi i hjertet av Finnskogen førstkommende lørdag.

Petter Solberg og hans kartleser Phil Mills er blant de startende. Den dobbelte verdensmesteren i rally Marcus Grönholm stiller, og tidligere juniorverdensmester Patrik Sandell  er også påmeldt til lørdagens løp på Finnskogen.

-Disse påmeldinger beviser at maksimal kjøretrening og høyt nivå på konkurrenter teller i oppkjøringen til VM-runden Sverige, sier Even Wiger. Sammen med kompisene Erik Veiby og Stig Rune Kjernsli og med god hjelp fra KNA Kongsvinger og KNA Solør Motorsport står han bak det noe spesielle løpet på Svullrya på Finnskogen.
Svully Rally Dahbi er ett unikt rallyløp, ble «unnfanget» av noen ildsjeler fra Finnskogen for en tid tilbake, og er kanskje det mest kompakte rallyet som noen gang er arrangert. Løpet går på tettstedet Svullrya, litt nordøst for Kongsvinger Lørdag 30 Januar.

Løpet arrangeres med 3 looper, og de er tilpasset slik at eventuelle problemer eller ønske om og justere bil på service i første loop, ikke hindrer start på neste loop. Dette gir stor fleksibilitet og er spesielt tilpasset de som vil utvikle og justere seg inn til toppform.

-Slik vi har vurdert dette, ønsker vi å tilrettelegge for maksimal mulighet for innstillinger og kjøretrening. Jeg er sikker på at det vil synes på resultatlistene i Sverige, de som har benyttet Svully Rally Dahbi aktivt, sier løpsleder Stig Rune Kjernsli.

Andreas Mikkelsen kommer også, og han synes dette konseptet er spennende:
-Maken til mulighet for å justere inn toppformen før Rally Sweden skal man lete lenger etter, jeg gleder meg, sier Andreas.

m_gronholm_500.jpg

Også Marcus Grönholm skal kjøre Rally Sweden i år, og bruker løpet på Svullrya som trening. Grönholm, som har hytte på Trysil, kjørte inn til 2. plass i Rally Norway i 2007, som var sist han gjestet Hedmark med hjelm på hodet.
Rallyet består av 14 mil SS (3×3 etapper), mye service og fleksibilitet – så her er kjøreopplevelse, kjøretrening og maksimal rallyopplevelse for sjåfører og team prioritert.

Alt skjer ut fra Svullrya sentrum, og en ivrig publikummer kan i praksis gå fra serviceplassen til etappene. Løpet starter Lørdag 30 januar kl 1000 og er i mål kl 1500. Da har deltagere kjørt nesten 14 mil ss, og hatt 2 servicer.

Litt fakta om løpet:

Start Svullrya: 10:00

SS1 Svully Jump1: 10:08
SS2 Svully Narrow1: 10:30
SS3 Svully Fast1: 10:50

SERVICE A: 11:05

SS4 Svully Jump2: 12:03
SS5 Svully Narrow2: 12:25
SS6 Svully Fast2: 12:45

SERVICE B: 13:05

SS7 Svully Jump3: 13:58
SS8 Svully Narrow3: 14:20
SS9 Svully Fast3: 14:40

MÅL Svullrya: 15:00

(tidene tar utganspunkt i bil nr. 1)

Litt om etappene:

SS1 Svully Jump:
En super rallyetappe som har fått navnet etter at 2 av Finnskogens rallyhelter, Ole Såtvedt og Geir Nymoen trolig har hoppet lengre enn noen annen i Norge på hvert sitt sted på denne etappen. Bilene ble plukket opp som deler over hele Finnskogen, mens Ole, Geir og kartlesere fortsatt er i fin form.
Store deler av etappen er benyttet i Finnskogrally mange ganger.

SS2 Svully Narrow:
En fin og kort etappe, som krever maks fokus hele tiden. Det svinger hit og dit, opp og ned uten veikryss og sjikaner – så det er en morsom etappe.
Kjent etappe fra Finnskogrally.

SS3 Svully Fast:
Dette er en etappe som vi sier er «close to Sweden» – rask, bred, fin vei. Svinger, noen hopp, rettstrekker og en virkelig heftig kjøreopplevelse.
Deler av denne er også kjent etappe fra Finnskogen, men enda finere vei på slutten denne gang.