Petter klar for Mexico

petters_2011_port.jpgFra snø og is i Sverige har Petter Solberg og kartleser  Chris Patterson komet seg til varmen og solen i Mexico. Det er klart for årets andre VM-runde – Rally Mexico.

Petter Solberg World Rally Team er på plass i León, og selv om det er sol og varmt utenfor er serviceparken plassert inne i en messehall; Poliforum. Verktøy og utstyr har kommet sjøveien i en container, og rallybilen ble flydd inn før helgen.

Rally Mexico har base i byen León, som med sine 1,3 millioner innbyggere, er Mexicos femte største by. Totalt skal det kjøres 365 kilometer fordelt på 22 etapper, underlaget er grus. León ligger 1800 moh, og alle prøvene kjøres fra 1800-2700 moh. Rally Mexico er også PSWRT’s første rally som WRC team.

– Gleder meg ordentlig til å få prøve DS3’en på skikkelige grusveier, sier Petter Solberg. – Vi hadde en test dag i Frankrike forrige uke, med fokus på riktig set up for Mexico, og jeg er sikker på at vi nå har det riktige. Nummer fem på veien for fredag er også et bra utgangspunkt. Tror faktiskt at startposisjon kommer til å være noe av det viktigste i Mexico.

Petter Solberg ble nummer to i Mexico i 2010, etter en utrolig spennende siste dag og sekundstrid med Sebastien Ogier. Det hele ble avgjort da Petter var raskere på løpets siste prøve. Rally Mexico 2011 starter med en super spesial i byen Guanajuato torsdag kveld. Mexicotid er norsk tid – 7 timer.