Petter klar med ny bil

petters_2011.jpgDenne uken er det endelig klart for årets første VM-runde, Rally Sweden. Petter Solberg World Rally Team er på plass på serviceplassen i Hagfors, og alt ligger til rette for en spennende helg på snødekte veier i de Värmlandske skoger.

– Jeg er skikkelig klar for å starte i Sverige nå, sier Petter Solberg. – Kjente med en gang at jeg trivdes bak rattet i den nye bilen, og jeg gleder meg virkelig til å jakte på en plass på pallen til helgen.

Petter fikk i går se sin nye Citroën DS3 WRC for første gang, og ble imponert over det han fikk se. – Den er helt rå både innvendig og utvendig, det er så mange fine detaljer og finesser. Dette er kvalitet fra innerst til ytterst. Bilen er lettkjørt og har god balanse, så dette blir nok morsomt!

Totalt skal det kjøres 22 fartsetapper, fordelt på 351km. Nytt av året er blant annet SS4 og 7, Løvhaugen. Prøven starter i Sverige, gjør en sving innom Norge, før den slutter igjen i Sverige. Løpets siste prøve, SS22 Gustavsfors, sendes live på TV og her har førerne mulighet til å score ekstra poeng som også teller i sammendraget. Superspesialen på travbanen i Karlstad blir også sendt direkte på TV, både torsdag og lørdag kveld.

– Å avslutte et rally med en power stage tror jeg blir bra for sporten, fortsetter Petter Solberg. – Er du raskest på siste prøva kan du faktisk få med deg tre ekstra poeng, og det kan vise seg å være viktige poeng. Tror dette gjør at det blir litt action på slutten, i steden for at man bare kjører for å sikre den plasseringen en allerede har.

Rally Sweden innledes med en fartsetappe på Färjestadtravet i Karlstad torsdag kveld. Første bil starter kl 2004.