Petter Kristiansen klar for EM

P_Kristiansen_15_mai
Etter et år i Rally-EM for Junior i fjor bestemte den unge rallyføreren Petter Kristiansen for å ta steget opp i 4wd. I år har det Norske mesterskapet med en Subaru Impreza blitt prioritert, men snart er han EM-klar igjen i en Skoda Fabia S2000.

Sesongen i NM er godt i gang og han har fått en bra start selv om han må kjempe med RRC og R5 biler.

-Vi har vunnet tre av fire NM runder i Gruppe N. klassen og har kjempet i toppen av totallista på samtlige løp. Vi ligger nå på en andre plass i NM klassen bak Eyvind Brynildsen i en RRC bil, forteller Petter.

Utenom NM planlegger Petter og starte igjen i EM i en bil i toppklassen, og det er nå bekreftet at han stiller til start i minst ett løp i en Skoda Fabia S2000 fra Orsak Rallysport i Tsjekkia.

-Dette er en ny milepæl i min karriere og forhåpentligvis starten på en større satsning i 2016. Det er et resultat av hard jobbing over flere år som har gjort denne drømmen mulig. Jeg er veldig glad for å komme tilbake til ERC sammen med Orsak Rallysport, legger Petter til.

Det første løpet med S2000 bilen blir Ypres rally i Belgia som kjøres den 25-27 Juni. Da vil han starte for GPD Orsak Rallysport.

-Per i dag er det kun klart for ett løp, men vi jobber veldig hardt for å kunne stille til start i Barum rally i Tsjekkia også, kan Petter fortelle om de nærmeste planene.

Petter har erfaring fra løpet i Belgia fra i fjor, men å stille til start i en S2000 bil blir en annen verden.

-Det vil bli mange nye ting for oss under løpet i Belgia siden det blir første løpet i en S2000 bil. Den er helt annerledes enn Subaruen vi bruker i Norge, men det er planlagt en god test helgen føre løpet, så jeg håper at vi kan stille veldig godt forberedt til start i Belgia. Det blir også veldig morsomt å komme tilbake til ERC etter at vi kjørte fire løp der i fjor. Jeg føler dette er en stor mulighet for oss, og jeg håper vi kan gjøre det beste ut av den. Vi kjørte Ypres rally i fjor, men med lite erfaring med både bil og asfalt så blir det en stor, men bra utfordring for oss, og jeg håper vi kan få et respektabelt resultat, sier Petter.

-Vi er veldig glade for at Petter Kristiansen blir en del av vårt team. Vi kjører ERC for det tredje året, og det er godt å kunne gi en ung fører muligheten til å kjøre for oss. Petter viste i fjor at han er en veldig rask og talentfull fører, og jeg er sikker på at han vil vise det med S2000 bilen også. Men det er klart at overgangen fra Fabia R2 eller en Subaru er veldig stor, fortalte Jaroslav Orsak, teamsjef for GPD Orsak Rallysport.