Petter kvalet som femtemann

p_solberg_kval_500.jpgPetter Solberg kjørte inn til 5. plass under kvalifiseringen for Rally Sweden med sin Ford Fiesta RS WRC.

-Det var helt greit. Jeg er fornøyd. Bilen fungerer perfekt, sa Petter etter kvalifiseringen der hans teamkollega Jari-Matti Latvala noterte bestetid.
-Jeg tror ikke startposisjonen får all verden å si i morgen. Et sted mellom fem og tolv vil være greit, mente Petter.
Mads Østberg bel nest best av de norske med 7. plass. Et godt resultat på shakedown gjorde at Mads Østberg og Jonas Andersson holdt litt igjen på kvalifiseringen. Dermed er Østberg nummer syv i rekken når startposisjonen for morgendagens spesial etapper skal velges.

Shakedown torsdag morgen gikk fort og Østberg fikk en god tid med sin Ford Fiesta WRC.
– I forhold til hvordan resultatet ble i mål så jeg at jeg ikke kunne ta i noe på kvalifiseringsrunden for ikke å være blant de aller første som må velge startposisjon, sier Østberg.

m_ostberg_kval_500.jpg

Kvalifiseringsrunden er nytt av året og ble gjennomført for første gang denne formiddagen. Jari-Matti Latvala skal velge startposisjon først. Mikko Hirvonen er nummer to og Mads Østberg får velge som nummer syv. Den plasseringen er han godt fornøyd med.
– Målet mitt var å ende litt ned på listen for å se hva de nærmeste konkurrentene mine velger. Nå blir det spennende å se hvordan man velger i kveld, sier Østberg.

Torsdag kveld gjennomføres rallyets første spesialetappe på travbanen i Karlstad, etappen hvor to og to biler kjører mot hverandre. Østberg og Andersson kjører ut i første heat mot Rickard Göransson. Fredag morgen starter SS2 i Sverige og ender i mål i Norge. Der blir de neste tre etappene kjørt to ganger.
– Veiene i Norge er etter min mening de fineste i dette rallyet, så jeg gleder meg veldig. Det blir viktig å henge med helt fra begynnelsen så at vi starter i Norge er jeg storfornøyd med, sier Østberg.

Det er SS3 til og med SS8 som vil gå på norsk jord. Service vil være i Kongsvinger og etappene, som blir kjørt to ganger, kjøres i Opaker, Kirkenær og på Finnskogen.
Kvalifisering Rally Sweden
1) Jari-Matti Latvala, Finland/Ford, 1.53,5.
2) Mikko Hirvonen, Finland/Citroën, +0,5.
3) Ott Tänak, Estland/Ford, +0,5.
4) Jevgenij Novikov, Russland/Ford, +0,6.
5) Petter Solberg, Norge/Ford, +0,8.
6) Sébastien Loeb, Frankrike/Citroën, +1,2.
7) Mads Östberg, Norge/Ford, +1,3.
8) Eyvind Brynildsen, Norge/Ford, +2,2.
9) Patrik Sandell, Sverige/Mini, +2,8.
10) Martin Prokop, Tsjekkia/Ford, +3,2.
11) Dani Sordo, Spania/Mini, +3,2.
12) Henning Solberg, Norge/Ford, +3,2.
13) Jari Ketomaa, Finland/Ford, +3,8.
14) Sébastien Ogier, Frankrike/Skoda, +5,3.
15) Armindo Arújo, Portugal/Mini, +5,5.