Petter: -Mitt taktisk råeste løp

P_Solberg_15_BEL
Dette er trolig mitt taktisk best gjennomførte løp noensinne. Jeg er stolt over at hele teamet og jeg holder roen og følger en nøye uttenkt plan gjennomført.

14 plasseringer på seierspallen i løpet av 17 kjørte VM-runder i rallycross de siste to sesongene er ganske så unikt og forteller temmelig klart at vi ikke forholder oss til tilfeldigheter.

 

Målet for helgen var å komme gjennom den mest krevende VM-runden i rallycross uten smadret bil og tapte VM-poeng. Etter nok en annenplass, urørt bil og enda større sammenlagtledelse i VM, kan jeg lykkelig konstatere at målet ble nådd og vel så det.

 

Teamet mitt og jeg har prestert fem plasseringer på seierspallen på like mange forsøk hittil i sesongen. Vi økte nå til 35 poengs ledelse til nærmeste utfordrer, Johan Kristoffersson, i VM-sammendraget. Jeg er svært fornøyd med helgens uttelling!

 

Estering i Tyskland er den vanskeligste banen i hele rallycross-VM. De 150 meterne i slak høyrekurve inn mot en 120 grader krapp sving minner mest om et lotteri. Det verste man kan gjøre på den banen, er å forsøke å vinne alt.

Før helgen la vi en plan om å forsvare oss gjennom denne VM-runden. Vi ledet VM før løpet med 29 poeng. Er det ett sted man kan risikere å miste en slik ledelse, er det på Estering.

 

Litt utur var det at vi endte med ugunstige startspor i alle fire innledende heatene. Men vi fulgte planen til punkt og prikke og kjørte klokt og risikofritt gjennom de første tre omgangene. I fjerde heat bød muligheten seg gjennom et klokt valg av jokerstrategi. Den heatseieren førte oss fra femteplass til annenplass – kun ett poeng bak toppgevinsten.

 

I semifinalen startet vi fra pole position, men kom litt tregt ut fra start og måtte bruke samme strategi for å vinne også det heatet. I finalen var Davy Jeanney raskest ut. Det sto ikke på viljen for meg, men vi gikk inn i jokersporet en runde for tidlig og endte bak Kristoffersson i tre runder. Da seierssjansen glapp, skiftet vi straks fokus og forsvarte annenplassen.

 

Davy Jeanney imponerte meg i helgen. Det virket en stund som han lekte litt med oss andre. Derfor var det fortjent at seieren tilfalt ham. Davy har jobbet hardt for dette, og jeg er glad på hans vegne for at slitet betalte seg til slutt.

Neste VM-runde er på hjemmebane i Höljes, Sverige. Også det blir et vanskelig løp med rekordmange biler på start. Målet er å kjøre taktisk like klokt der – så får tiden vise om det holder til ny triumf.
Resultater:
1) Davy Jeanney, Frankrike 3.45,662

2) Petter Solberg, Norge 3.50,563
3) Timmy Hansen, Sverige 3.51,200
4) Johan Kristoffersson, Sverige 3.51,477
5) Tord Linnerud, Norge 3.56,893

6) Andreas Bakkerud, Norge 3.55,850

Rallycross-VM sammenlagt etter 5 av 13 runder:
1) P. Solberg 138
2) Kristofferson 103
3) Bakkerud 88
4) Hansen 77
5) Nitiss 77
6) Heikkinen 63