Petter og Henning i Monte

petters_ford1.jpgPetter og Henning Solberg er begge påmeldte i VM-åpningen Rally Monte Carlo. Ingen andre norske førere er blant de påmeldte.

Petter og hans britiske kartleser Chris Patterson inngår som kjent i Fords fabrikksteam, Ford World Rally Team, neste år. De er påmeldt sammen med Jari-Matti Latvala og Miikka Anttila.

Henning Solberg står selv som anmelder med en Ford Fiesta WRC og med Ilka Minor som kartleser.
-Alt er ikke på plass for neste år, og jeg har vært med så lenge at jeg aldri er helt sikker før pengene er på konto hos M-Sport. Men det ordner seg nok, sier Henning Solberg.

Det er 89 påmeldte bilder til løpet som starter med shake down tirsdag 17. januar. Onsdag innledes løpet med fire fartsetapper, og det avsluttes søndag 22. januar. Totalt skal det kjøres 18 fartsetapper. Av de pånmeldte er 16 WRC-biler, og det er flere nyheter. Mikko Hirvonen gjør debut med Citroën DS3 WRC. Det gjør også den spennende belgiske føreren Thierry Neuville, som tidligere har kjørt IRC. Åtte førere er påmeldt med Fiesta WRC, og blant disse er den franske veteranen Francois Delecour. Mini har et redusert program som fabrikksteam neste år, men Dani Sordo er påmeldt i Monte Carlo. MedMini WRC er også Pierre Campana, Amindo Araujo og Paulo Nobre fra Brasil påmeldt.

Mads Østberg kommer ikke til start til Monte Carlo, men melder at han kommer godt forberedt til Rally Sweden.

Det kan det bli riktig morsomt å være nordmann under årets VM-rally på snø, som også går på norsk jord fredag 10. februar. Petter Solberg, Henning Solberg og Mads Østberg i WRC-biler. Andreas Mikkelsen og Marius Aasen i S2000, og Frank Tore Larsen er allerede påmeldt med sin Fiesta R2. Mikkelsen og Aasen møtes for øvrig til dyst allerede i NM-åpningen Mountain Rally 14. januar.