Petter og Oliver gjentok suksessen

For andre år på rad slo de til på is og snø i Piteå. Petter (48) og Oliver Solberg (21) kunne innkassere seieren i Team-konkurransen i Race of Champions på lørdag, og nå kan det bli mer kjøring for Petter fremover.

Duoen var begge plukket ut og invitert av arrangøren til å delta i Race of Champions, og sammen utgjorde de Team Norway i nasjonskampen.
Oliver imponerte stort i lørdagens kjøring og gikk seirende ut av alle sine heat. Det vil si mot motstandere som Johan Kristoffersson, Mattias Ekström, Sebastien Loeb og Thierry Neuville for å nevne noen. Men Petter var ikke mye dårligere enn junior. Petter viste at han så langt i fra har glemt gamle kunster, og han var da også et eneste stort smil hele helgen på Pite Havsbad.

-Jeg er kvitt alle helseproblemer nå, er lettere i kroppen og føler meg bedre enn på mange år. Jeg må innrømme at jeg har lyst til å stille i flere løp utover i året, sa Petter. Et av hans friskeste heat på lørdag var mot Mattias Ekström da Petter tapte med fattige 1/1000 sekund. På søndag vant Ekström den individuelle konkurransen. Men Petter slo Sebastien Loeb i første runde i nasjonskampen, og var absolutt på hugget.

Etter å ha slått ut Frankrike (Sebastien Loeb og Adrien Tambay) i kvartfinalen, møtte Team Norway Sverige i semifinalen. Sverige med Mattias Ekström og Johan Kristoffersson var nok ørsmå favoritter foran dette møtet, men Petter og Oliver gikk seirende ut av duellen. Det stod 2-2 etter de hadde kjørt, og dermed ble tidene avgjørende, og Norge tok seg til finale.
I finalen møtte de et blandingslag, Thierry Neuville fra Belgia og fjorårets Formel 2-vinner og Dennis Hauger-konkurrent Felipe Drugovich fra Brasil.
Det ble 3-1-seier til Norge, og det skulle være en selvfølge at for Oliver var det deilig å kunne slå sin tidligere Hyundai-kollega Neuville i siste heat i finalen.

-Det er neppe noe som er bedre enn å vinne noe sammen med sin egen sønn, også gjør vi det nå for andre gang. Det er stort for meg. Veldig emosjonelt, sa Petter etter at seieren var sikret.
-Alle elsker Race of Champions, men det var ganske nervepirrende på lørdag. Forholdene på banen endrer seg fra hver gang du kjører, og du møter mange gode førere. Det er litt sommerfugler i magen. Denne konkurransen er annerledes alt vi er vant med. Her blir man presset gjennom hele heatet, også skal man for all del ikke skuffe lagkameraten, sa Petter Solberg.
Han var ikke alene om å være imponert over Oliver på lørdag.
-Jeg visste han ville være rask her, men det han presterte overgikk alt jeg hadde forventet. Han slo alle han møtte, så jeg må vel innrømme at han reddet meg og seieren, sier Petter videre.


Solberg-duell

I søndagens individuelle Race of Champions var det ikke tvil om at både publikum og de andre førerne så møtet mellom Petter og Oliver i 1/8 finalen som et høydepunkt tidlig i konkurransen. Etter sin kjøring på lørdag var Oliver favoritt på søndag, men Petter er ingen enkel motstander.
-Alle mener nok jeg skal vinne, men jeg kjenner pappa. Han er utrolig motivert og han er like utrolig til å mobilisere sitt aller beste når det virkelig gjelder. Jeg kjenner på nervene nå, sa Oliver før start.
Og Petter ga junior god konkurranse. Først kjørte de Cupra-bilene og Petter var 0.8 sekunder bak Oliver. Så var det Buggy og der var det kun 0.2 sekunder som skilte de to. På lørdag var det ingen som var så nærme Oliver.

I kvartfinalen skulle Oliver opp mot Thierry Neuville som overbeviste med å slå ut Sebastien Loeb. Det skulle ende 1-1, men tidsmessig gikk belgieren foran og avanserte dermed til semifinale.
I semifinalen møtte Neuville Mattias Ekström og der ble det svensk avansement. I den andre semifinalen var det tysk Formel 1-oppgjør. Mick Schumacher slo ut Sebastian Vettel.
Mattias Ekström ble for tøff for Schumacher i finalen og vant det individuelle mestermøtet.
Som nevnt var det en svært positiv Petter Solberg som satt bak rattet i helgen, og det kan altså bli flere løp utover i sesongen.
-Jeg har ingen konkrete planer, men et løp jeg nok med sikkerhet skal kjøre er EM-rallyet som skal arrangeres i Värmland til sommeren. Det blir jo spesielt å få et EM-løp nå som vi har mistet VM. Ellers driver jeg med sonderinger rundt Dakar Rally. Hadde vært morsomt å delta der. Men vi får se, sa Petter som hadde interessante samtaler med Sebastien Loeb om nettopp Dakar mellom slagene i Piteå.

Bilene som ble brukt i Race of Champions