Petter og Oliver i mestermøte på NRK1

Petter og Oliver Solberg deltar begge i det tradisjonsrike Race of Champions som arrangeres i Sverige til helgen. Far og sønn Solberg kjører sammen for Norge i nasjonskampen, og det hele sendes på NRK1.

-Det er flott å ha med Oliver for første gang i Race of Champions, og det blir veldig spesielt for oss å kjøre sammen for Team Norway. Vi møter Sverige i første runde så det vil bli en tøff match, men det blir veldig morsomt, sier Petter Solberg. For Petter er det sjette gang han deltar i dette mestermøtet.

-Nei, det er ikke slik at Oliver har byttet til norsk lisens. Men det er slik at man blir plukket ut individuelt til Race of Champions og når Oliver er plukket ut, og Petter ønsker å ha et norsk lag med ham og Oliver så er det svært hyggelig, og positivt, sier generalsekretær Hallgeir Raknerud i NBF.

-Som Petter bruker å si. Oliver er 100% norsk og 50% svensk, og dette er jo mest et show, selv om det selvfølgelig er prestisje når så mange gode førere møtes.  Sverige har tre andre  førere i tillegg til Oliver, så Sverige har uansett et slagkraftig lag.

 

 

 

 

For første gang skal det prestisjefylte Race of Champions avgjøres på snø og is, og det skjer på Østersjøen ved Pite Havsbad like sør for Piteå nord i Sverige. Sebastian Vettel, Mick Schumacher, Valtteri Bottas, Mika Häkkinen, Sebastien Loeb, Mattias Ekström, Timmy Hansen og Johan Kristoffersson er noen av deltagerne ved siden av Petter og Oliver Solberg.
Det er både en individuell konkurranse på søndag og en nasjonskamp på lørdag. I nasjonskampen stiller Petter og Oliver sammen – under norsk flagg.


Aksel Lund Svindal skal også være med i Race of Champions i Porsche

Det har allerede vært trekning, og det blir en tøff start for Petter og Oliver som møter Sverige i første runde (kvartfinalen). Det svenske laget består av Mattias Ekström og Timmy Hansen. Johan Kristoffersson utgjør Team Nordic sammen med danske Tom Kristensen.
I Race of Champions kjører to og to mot hverandre og det er best av tre som avgjør hvem som vinner og kommer videre.

I den individuelle konkurransen på søndag kan Petter og Oliver komme til å møte hverandre i andre runde. Men da må begge gå videre fra den første. Petter møter Sebastien Loeb i første runde, og vinneren av disse møter vinneren av Oliver Solberg og Benito Guerra. Guerra, fra Mexico, vant Race of Champions i 2019, da det ble arrangert i hans hjemland. Sebastien Loeb skulle ikke behøve nærmere presentasjon. Ni VM-titler i rally. Petter var den siste mesteren før Loeb startet sin seiersrekke i 2004. Nå leder han også VM etter seier i Rally Monte Carlo nylig.

Også tidligere alpinist og nå racefører Aksel Lund Svindal er blant deltagerne i Race of Champions. Han skal møte blant andre Ingemar Stenmark i et innlagt oppgjør i Porsche 718 Cayman GT4 clubsport.

Andre biler som deltagerne skal kjøre er RX Supercar Lites, RX2e og den spennende elektrisk drevne bilen FC1-X som med sine 1.000 HK er utviklet av Andreas Ericsson/Olsberg. Denne spennende bilen får sin debut i nettopp Race of Champions til helgen.

NRK1 sender fra Pite Havsbad på lørdag klokken 12.00 til 13.00. På søndag sender NRK1 igjen fra 12.00-1300, mens sendingen fortsetter på NRK2 fra kl. 13.00

 

Deltagere
https://www.raceofchampions.com/roc-sweden-2022

TV-dekning
Lørdag NRK1 12.00-13.00
Søndag NRK1 12.00-13.00 fortsetter på NRK2 fra 13.00

Mer informasjon om Race of Champions
https://www.raceofchampions.com/ 

 


Petter Solberg er med i Race of Champions for sjette gang.