Petter og Oliver i R5-duell i Wales

Petter Solberg har annonsert at han setter et verdig punktum for sin profesjonelle karriere ved å møte sønnen Oliver i en duell der begge kjører VW Polo R5 i årets britisk VM-løp, Wales Rally GB.

 

Petter Solberg er inne i sin Farewell Tour og gjestet Norge og Målselv sist helg. I dag er endelig spekulasjonene om at han kommer til å kjøre Rally Wales i en VW Polo R5 bekreftet. Løpet kjøres 3.-6. oktober og dersom Oliver også klarer å sikre seg førerkort før den tid så stiller han i en identisk bil.

Petter Solberg i Rally Katalonia i 2018.

-Rally Wales har alltid vært spesielt for meg. Det var der jeg tok min første VM-seier i 2002, og det var der jeg sikret VM-tittelen ett år senere. Det er også det VM-løpet jeg har vunnet flest ganger. Dessuten er jo min tidligere kartleser Phil Mills fra Wales, sier Petter Solberg.

 

Oliver var ett år gammel da Petter vant Rally Wales i 2002. Nå har Oliver selv sørget for at han er på alles lepper i rallymiljøet etter svært gode resultater både i Europa og USA i år. Rally Wales blir hans WRC-debut. Oliver fyller 18 år i september, og må altså få førerkort før han kan kjøre VM-løpet.

-Det vil bli veldig spesielt for meg å få VM-debuten i løpet som pappa har så mange gode minner fra. Det vil selvfølgelig også bli veldig spesielt å VM-debutere i samme løp som blir pappas siste VM-løp på dette nivået, sier Oliver.

Petter kjørte Rally Spania med Volkswagens Polo R5 i fjor, og viste at han fortsatt har mye å levere i rallyløypa. Til tross for fjorårets sykdom kjørte han inn til 3. plass blant R5-førerne. Kun slått av Skoda-dueon Kalle Rovanperä og Jan Kopecky. Petters kjøring holdt også til 14. Plass totalt. Etter hva vi erfarer vil han kjøre I regi av Volkswagen Motorsport I Wales også. Det vil si full oppbacking fra fabrikken. I år er Petter også i langt bedre fysisk form.

 

Petter Solbergs første VM-seier i Wales i 2002 sammen med Phil Mills.

 

 

Petter Solberg CV:

Age: 44

Co-driver: Phil Mills

WRC rounds started: 189

WRC titles: 1

WRC rounds won: 13

WRC podiums: 52

WRC points: 852

WRC stage wins: 457

Wales Rally GB starts: 15

Wales Rally GB wins: 4

 

Oliver Solberg CV:

Age: 17 (and ¾)

Co-driver: Aaron Johnston

WRC rounds started: 0

WRC titles: 0

WRC rounds won: 0

WRC podiums: 0

WRC points: 0

WRC stage wins: 0

Wales Rally GB starts: 0

Wales Rally GB wins: 0

 

Rally detail

Wales Rally GB

Date: October 3-6

Based: Llandudno

Stages: 22

Surface: Gravel

Competitive distance: 316.50km (196.67 miles) Total distance: 1343.80km (835.03 miles) www.walesrallygb.com