Petter økte VM-ledelsen

P_Solberg_15_Holjes
-En god og en ikke fullt så god opplevelse for meg i svenske Höljes: Vi økte ledelsen i rallycross-VM sammenlagt med 9 poeng og leder nå med 44 over nærmeste utfordrer, Johan Kristoffersson. Dermed kan jeg reise den korte turen hjem til Torsby med et smil selv om jeg måtte bryte finalen, sier Petter Solberg.

-Etter kun første- og annenplasser i sesongens fem løp hittil, hadde jeg stor tro på at suksessen skulle fortsette på teamets hjemmebane. Vi hadde forberedt oss på beste vis, men jeg greide ikke å innfri slik jeg hadde ønsket. Et brukket styrestag førte til at jeg måtte bryte i finalen.

-Vi hadde en mulighet til å kjøre til annenplass, og det var i forsøket på å klare det at jeg kjørte litt for risikofullt. En sving ble kuttet i hardeste laget på nest siste runde. Det var ene og alene min egen feil i forsøket på å oppnå nok en plassering på seierspallen.

-Etter å ha satt banerekord allerede under treningen lørdag, måtte vi gjøre det beste ut av tekniske problemer i de første to heatene. Bilen sviktet i starten, og jeg måtte bare fokusere på å tape minst mulig. Likevel lå vi på fjerdeplass etter første dag.
Søndag morgen var problemene ordnet, og vi vant både heat 3 og heat 4.

-Dermed ledet vi VM-runden etter fire innledende omganger, og for det ble vi belønnet med 16 VM-poeng. Faktisk er det i den delen av konkurransen vi har tatt det store steget denne sesongen i forhold til 2014. Hittil har vi toppet fire av seks VM-runder etter innledende heat. Kun to poeng har vi gitt fra oss totalt i den kategorien.

-I finalen sto jeg i nest siste startspor og måtte være taktisk smart for å ha sjanse på en topplassering. Etter at clutchen sviktet i starten, valgte jeg å kjøre direkte i alternativsporet bak Mattias Ekström. Sammen tok vi opp jakten på frontkvartetten. Vi nærmet oss både raskt og mye, og ved inngangen til nest siste runde var vi begge innenfor rekkevidde til å passere Timmy Hansen i front.

-Men jeg forsøkte dessverre litt for hardt og endte i stedet i sandbanken. Styrestaget er et enkelt problem å fikse, så vi får ingen ekstrajobb med å få bilen klar til nye muligheter i Canada.

-Jeg er ikke fornøyd med helgens resultat, men jeg er mer enn fornøyd med å øke ledelsen i VM. Fortsatt er det altfor tidlig å konkludere med noe som helst. Vi er fortsatt ikke halvveis i VM-serien.

-Neste løp er VM-runden i Canada (7. og 8. august), som vi vant i fjor. Jeg kan knapt vente med å reise dit for å forsvare både VM-ledelsen og 2014-seieren.

Resultater:
1) Mattias Ekström, Sverige
2) Timmy Hansen, Sverige
3) Andreas Bakkerud, Norge
4) Toomas Heikkinen, Finland
5) Reinis Nitiss, Latvia
6) Petter Solberg, Norge

VM sammenlagt:
1) Petter Solberg, Norge 159
2) Johan Kristoffersson, Sverige 115
3) Andreas Bakkerud, Norge 113
4) Timmy Hansen, Sverige 105
5) Reinis Nitiss, Latvia 96