Petter opp på andreplass

petter_podium.jpgPetter Solberg og Phil Mills kjørte inn til 2. plass i Rally Tyrkia, og dermed la Petter seg også inn på andreplass sammenlagt i VM etter fire runder. For storebror Henning ble det et trøblete løp.

– Dette er bare helt rått! Andreplass i Tyrkia, og andreplass sammenlagt i VM, det er nesten helt utrolig. Det er så godt å vite at vi faktisk kan være med å kjempe helt i teten, og det mot de store fabrikksteamene. Jeg har heller ikke tatt noen sjanser denne helgen, heller roet det litt ned for ikke å risikere noe. Nå blir det spennende på New Zealand, sier Petter Solberg.

Petter Solberg og Phil Mills kjørte altså inn til sin tredje pallplassering på rad, og stakk av med andreplassen i helgens Rally Tyrkia. Med dette klatret de også helt opp på andreplass sammenlagt i VM. Vant gjorde Sebastien Loeb, mens Mikko Hirvonen kjørte inn til tredjeplass.
Petter lå som nummer to etter lørdagens kjøring, og det var mye spenning i luften hos Petter Solberg World Rally Team under dagen. Søndagens to første prøver ble kansellert, og en punktering på den tredje gjorde ikke spenningen mindre. Deretter tapte Petter noe tid da han var innom et tre på en prøve, men det holdt altså til mål, og andreplass.
Henning Solberg fikk god trening i hurtige hjulskift under helgens Rally Tyrkia. Ikke mindre enn tre ganger måtte han stoppe for å bytte punkterte dekk inne på fartsetapper, men det var først og fremst et brukket styrestag som ødela for Ford-føreren i helgens VM-runde.Det har vært mye stang og ut for Henning Solberg i de to siste VM-rundene, men til tross for motgang mister han ikke motet av den grunn.

-Jeg har vært med så lenge i dette gamet at jeg vet hvor små marginene er. Det er dessverre en del av det hele at det ikke alltid går som man håper. Men jeg gleder meg over de flotte resultatene til Petter og ser frem til neste VM-runde, sier Henning. I tillegg til bekymringene under løpet i Tyrkia vet han, i likhet med en rekke andre flyreisende, ikke når han vil få noe fly tilbake til Norge.

-Det kan bli like spennende som selve løpet her å se når man kan komme seg hjem.

Det startet på verst tenkelige måte for Henning og hans østerrikske kartleser Ilka Minor i Tyrkia. Allerede på løpets aller første etappe var de ute av tetkampen. Etter bare 13 km smalt det til i forstillingen.

-Vi traff en trestubbe i veikanten og et styrestag knakk tvers av. Det kom som et sjokk for vi så ikke hva vi hadde truffet og kunne først ikke forstå hva det var. Det ble absolutt ingen andre skader på bilen, men det var umulig å fortsette. Ken Block traff den samme stubben og også han røk et styrestag og ble stående på samme sted, kan Henning fortelle.

Et styrestag er en enkel sak å skifte så Henning kunne starte igjen på lørdag, med mål om kunne hevde seg i toppen på fartsetappene.

Men også på lørdag skulle det bli trøbbel på de steinete veiene i Tyrkia.

-Det blir dratt mye stor stein ut i veien når man kutter svinger, og da er det lett å få punkteringer. Vi hadde en snurring på en etappe og punkterte samtidig, og dermed måtte vi ut å bytte hjul og da går klokka fort, sier Henning. Etter det hadde han enda en punktering før de var ferdige med lørdagens etapper.

På dagens avsluttende etapper ble det igjen to punkteringer som begge krevde at Henning og kartleser Ilka Minor byttet hjul, og til slutt endte de på en 25. plass i løpet.

-Jeg fikk i hvert fall god trening i hjulskift om ikke noe annet. Ellers gjorde vi også en del testing på dagens etapper, så alt i alt er jeg greit fornøyd. Jeg ser fremover. Det kommer flere muligheter og allerede i New Zealand om tre uker skal alt gå bedre, mener Henning Solberg.

henneing_s_tyrkia_470.jpg 
VM-sammendraget leder Sebastien Loeb med sine 93 poeng, mens Petter Solberg har 53. Henning Solberg er på 9. plass med 18 poeng.

Neste VM-runde er Rally New Zealand, 7.-9. mai.

Resultater Rally Tyrkia
1. Sebastien Loeb/Daniel Elena, Citroën C4 WRC, 3t 1min 38,7sek
2. Petter Solberg/Phil Mills, Citroën C4 WRC, +54,5sek
3. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen, Ford Focus WRC, +1min 43,4sek
4. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia, Citroën C4 WRC,+3.46,0
5. Kimi Räikkönen/Kaj Lindström, Citroën C4 WRC, +6.44,3
6. Frederico Villagra/J Perez Companc, Focus WRC, +7.56,7
7. Matthew Wilson/Scott Martin, Ford Focus WRC, +8.29,8
8. Jari-Matti Latvia/Miikka Antila, Ford Focus WRC, +19.44,2
9. Dennis Kuipers/Frederic Miclotte, Ford Fiesta S2000, +23.22,2
10. Aaron Burkart/Andre Kachel, Suzuki Swift S1600, +27.04,7
25. Henning Solberg/Ilka Minor, Ford Focus WRC, +56.03,6

Poengstilling WRC
1. Sebastien Loeb, Frankrike 93
2. Petter Solberg, Norge 53
3. Mikko Hirvonen, Finland 52
4. Jari-Matti Latvala, Finland 47
5. Sebastien Ogier, Frankrike 45
6. Dani Sordo, Spania 24
7. Matthew Wilson, Storbritannia 22
8. Frederico Villagra, Argentina 20
9. Henning Solberg, Norge 18
10. Kimi Räikkönen, 14

Poengstilling Team
1. Citroen Total, 126
2. BP Ford Abu Dhabi, 111
3. Citroen Junior, 75
4. Stobart M-Sport Ford, 56
5. Munchi’s Ford, 26