Petter på 3. plass på Sardinia

petter_s_sardinia.jpgPetter Solberg og kartleser Chris Patterson kjørte inn til tredjeplass i Rally Italia Sardinia bak Sebastien Loeb og Mikko Hirvonen. Mads Østberg endte på 5. plass, mens Henning Solberg og Eyvind Brynildsen måtte bryte løpet.

Etter femteplass på søndagens første etappe og fortsatt på fjerde plass totalt, meldte Petter at de måtte gjøre noe med innstillingene på demperne. SS 16 gikk bedre og Petter satte en tredje tid på etappen bak Ford’s Jari-Matti Latvala og Citröen’s Sebastien Loeb. De minsket dermed også avstanen til Sebastien Ogier på tredje plass totalt.

SS 17 gikk kjempebra, de var raskest på etappen og avanserte til tredje plass totalt foran Ogier som traff en stein og ødela demperne bak. Etter en justering av en feil tid fra gårsdagen for Ford’s Mikko Hirvonen ble avstanden til andre plass noe større for Petter Solberg World Rally Team, det var nå 5,8 sekunder mellom andre og tredje plass før Power Stage.

Petter og Chris endte dagen på tredje plass og målet om pallplass var oppnådd. Sebastien Loeb vant Rally Sardinia foran Mikko Hirvonen som vant Power Stage og dermed maksimum bonuspoeng og andre plass i rallyet.

– Jeg er utrolig glad, sier Petter Solberg. – Det har vært en bra rally og jeg er fornøyd med vår egen fart og prestasjon. Hvem vet hva som hadde skjedd hvis vi ikke hadde hatt problemer med turboen. Vi har pushet hardt hele helgen og jeg er superfornøyd. Pallplass er utrolig viktig for teamet og jeg føler meg sterkere enn noen gang. Nå er alt mulig i Argentina!

Neste løp er Rally Argentina 26.-29. mai 2011.

Resultat Rally Italia Sardinia
1. Sebastien Loeb, Citroën
2. Mikko Hirvonen, Ford +11,2
3. Petter Solberg, Citroën +23,8
4. Sebastien Ogier, Citroën +1.31,5
5. Mads Østberg, Ford +2.42,6
6. Dani Sordo, Mini +3.27,6
7. Ott Tanak, Ford +7.10,9
8. Juho Hanninen, Skoda +7.37,6
9. Matthew Wilson, Ford +8.00,4