Petter på 5. plass i Tyskland

p_solberg_tysk.jpgDet ble en spennende og ekstra morsom avslutning for Petter Solberg og Chris Patterson på årets Rally Tyskland, med tredje plass på løpets Power Stage og ekstra VM-poeng. Totalt endte på de 5. plass.

Petter slo til slutt Jari-Matti Latvala med bare noen tiendels sekunder på den 4,37km lange siste-etappen som gikk i Triers gater, og fikk tredje raskeste tid. Sebastien Loeb var raskest og fikk med seg tre ekstra VM-poeng, mens Sebastien Ogier kom på andre og fikk to ekstra poeng.

Petter og Chris startet søndagen på en sjetteplass, men klatret opp til femte allerede på dagens andre etappe. Flere gode tider økte avstanden til Kris Meeke (Mini), som tilslutt også måtte bryte.

– Jeg er veldig fornøyd med en femteplass totalt her i Tyskland, sier Petter Solberg. – Utviklingen av fabrikksbilene har gått så fort og kommet så langt, at det faktisk er ganske godt gjort å holde følge med dem i en privat-bil. Uten punkteringene på lørdag kunne jo resultatet vært enda bedre, men sånn er det bare. Dessuten var det ekstra deilig å kunne ta med seg ett ekstra VM-poeng fra Power Stage!

Sebastien Ogier vant Rally Tyskland, og tok dermed sin første seier på asfalt. Sebastien Loeb kjørte inn til andreplass, mens Dani Sordo med Mini endte på en tredjeplass. Petter og Chris fikk altså femte plass totalt. Henning Solberg endte på 7. plass i sin Ford.

Neste VM runde er Rally Australia, 8. – 11. September 2011.

Sluttstilling ADAC Rally Tyskland:
1. Ogier, Citroën
2. Loeb, Citroën +39,8
3. Sordo, Mini +1.55,6
4. Hirvonen, Ford +2.43,7
5. P.Solberg, Citroën +3.48,0
6. Räikkönen, Citroën +7.24,6
7. H.Solberg, Ford +7.45,9
8. Araújo, Mini +9.29,8