Petter tilbake på pallen

p_solberg_16_10_2
Fire og en halv måned etter forrige besøk på seierspallen, kjørte Petter Solberg inn til annenplass og grep VM-sølvsjansen med begge hender i Tyskland søndag.

 

Petter Solberg forteller:

 

«Jeg er veldig lettet og glad. Målet var å slå tilbake etter nedturene i de siste løpene og kjempe om seier igjen. Hele PSRX-teamet sto sammen og kjempet hardt for å oppnå målet. Vi gratulerer Kevin Eriksson med hans første seier og annen plassering på seierspallen i rallycross-VM noensinne. Han grep muligheten og kjørte en imponerende yttersving da vi andre kjempet om posisjonene i første finalesving. For oss var det en seier å bli nummer to etter å ha jobbet fram den raskeste bilen gjennom hele helgen og tatt «samling i bånn» på den måten vi gjorde etter all motgangen vi har hatt i høst.»

 

«I finalen var vi raskest ut fra start med VM-rival Mattias Ekström side om side. Jeg var først inn i første sving, en helt avgjørende 120 grader høyresving omkring 150 meter etter start, og kjempet intens for å forsvare posisjonen. Jeg ble angrepet hardt bakfra, og på ett tidspunkt sto bilen min sideveis mot kjøreretningen. I tumultene prøvde Kevin Eriksson seg på en «frekkis». Og han lyktes.»

 

«Jeg forsøkte å presse ham på alle tenkelige vis bakfra, men den legendariske Estering-banen gir intet gratis. Kevin gjorde ingen feil, og min siste sjanse var å prøve en nest siste jokerrunde. Jeg ble noe hindret i inngangen til alternativsporet (joker) og tapte til slutt løpet med fattige 6/10 sekund.»

 

«Men i dette løpet tapte vi ikke seieren. Vi vant annenplassen! Forrige VM-runde i Latvia ble avgjort inne på Race Director-kontoret, da jeg ble diskvalifisert i en innledende omgang etter å ha kjørt forbi Mattias Ekström. Denne helgen på Estering handlet om ren rallycross fra start til slutt.»

 

«Vi satte bestetider og vant to av de innledende heatene etter en kontrollert og smart lørdag. Spesielt var det å kjøre jokerrunden i tredje omgang raskere enn normalsporet (normalt 1,5 sekund langsommere). Det er jeg blitt fortalt at aldri er skjedd før! Den prestasjonen er beviset på viljen som styrer teamet mitt og meg!»

 

«Jeg vil gratulere Mattias Ekström med VM-tittelen i rallycross 2016! Mattias har flest seirer (4) i årets VM-sesong og har vært den mest stabile føreren av alle. Jeg vil også gratulere Kevin Eriksson med en stor triumf i Tyskland-løpet. Kevin er en fører vi kommer til å bli utfordret ytterligere av i framtiden.»

 

«Neste og siste VM-runde i rallycross denne sesongen finner sted i hjembyen til Lionel Messi, Rosario i Argentina, om seks uker. Der har jeg to soleklare mål: Å vinne løpet og sikre sølvmedaljen i VM!»