Petter Rolfsen beste norske

petter_rolfsen.jpgPette Rolfsen ble den beste norske poengplukkeren da tredje og fjerde løp i årets Ford Flexifuel Cup ble kjørt i South Swedish Rally i helgen.

South Swedish Rally var løp 3 og 4 i årets Ford Flexifuel Cup. Løpet gikk over 2 dager og totalt 165 km SS på grusveier rundt Ljungby i Syd-Sverige. Løpet er kjent for å ha de beste og raskeste veiene, så med 20 Fiestaer på startstreken i strålende solskinn var alt lagt til rette for nok ett rotterace.

Rett ut fra start var det svenske Patrik Johansson som satte de beste tidene. Patriks lokalkunnskap viste seg gull verd, og for å si det enkelt så vant han alle de 6 SS’ene som utgjorde dag 1 og 3. runde i Ford Flexifuel Cup. Ingen var i nærheten, og seiersmarginen ble på 33 sekunder til nr 2, cupleder Peder Økseter. Anders Gullstrand fra Sverige fulgte som nr 3, og Jo Inge Bakken fra Norge kapret 4. plassen. Både Gullstrand og Johansson gjorde noen solide byks oppover sammenlagtlisten etter disse resultatene, men Økseter ledet fortsatt klart.

På total-listene for løpet lå også Fiestaene meget bra an, Johansson var 15 totalt av ett felt på over 250 biler etter dag 1. Ikke verst for en liten standard-Fiesta med Etanol-drivstoff.

Dag 2 vartet opp med like fint vær, og allerede kl 7 startet de første bilene. Det skulle vise seg at Johansson fortsatte der han slapp, uoffisielle mellomtider på første SS sa at han var klart foran Økseter. Men hva hjelper det når girkassen i bilen bestemmer seg for å pakke sammen like før mål på SS? Lite og ingenting å gjøre med det for kometen fra Vaxjø, det ble ikke så mange flere poeng å hente denne dagen.

Den som da så sin sjanse i å ta poeng var igjen Gullstrand. Han vant dagens første etappe tett fulgt av Nyman, Bakken, Henriksson og Økseter. Presset hvilte tungt på førerne når de startet på SS8. Den første som forsvant her var Bakken, han kjørte av så det sang og ryddet rent i understellet på Fiestaen, hjulene pekte alle veier. Den neste som takket for seg var Peder Økseter, ett par hundre meter før mål kuttet han langt langt inn i en sving, og fant en bit av moder jord der i form av ett grunnfjell… Drivakselbrudd og sluttkjørt var resultatet også for ham.

Men det nevnte bit fjell var veldig populært, for bak Økseter kjørte både Adielsson, Jirvelius, Wennman og Nyman på samme stein og ble stående. De fikk forøvrig selskap av ganske mange andre i feltet, uten at det var så mye til trøst.

Plutselig var det ett meget amputert felt med Fiestaer som skulle gjøre opp om poengene på løp 4. Sjølander og Henriksson hadde begge brutt dag 1, men befant seg nå høyt oppe på listene igjen. Sekundstriden om de øverste plasseringene skulle vise seg skjebnesvangre for Henriksson, han gikk alt for fort inn i en sving på SS10 og rullet ut av løpet og poengene.

Inn fra høyre kom nå Petter Rolfsen, som sammen med Marius Dahl var de eneste to norske førerne igjen i Ford Flexifuel Cup. Rolfsen kjørte stabilt begge dagene og ble nr 7 på første løp, og fikk en fin 4. plass i det andre løpet. Foran ham var det helsvensk, med Gullstrand i tet foran Sjølander og Westerlund. Med dette resultatet tok Gullstrand ett sjumilssteg opp til ledelse i Ford Flexifuel Cup, kun 1 poeng foran Økseter. Bakken ble også forskjøvet til 5. plass av Sjølander.

Da tar Ford Flexifuel Cup sommerferie og kommer tilbake i August med 5. runde som er Rally Killingen, etterfulgt av rally Larvik og Rally Hedemarken.