Petter satser hardt på Sardinia

p_solberg_jor_11.jpgDet er VM-rally igjen, og Petter Solberg World Rally Team er på plass på den vakre middelhavsøya Sardinia og klare for årets femte VM-runde, Rally Italia  Sardinia. Petter varsler hard satsing i løpet.

Serviceparken er i år flyttet til Isola Bianca Cruise-Terminal på havna i Olbia, mens Rally HQ er på Museo Archeologico.

Rally Italia – Sardinia starter fredag morgen med fire helt nye fartsetapper som kjøres to ganger hver i området rundt Siamanna. Fredag er det også Remote-Service i Siamanna. Lørdag er det seks etapper og rallyet avsluttes med fire etapper på søndag. Siste fartsetappe, den 8,24 km lange SS18 Gallura, er løpets Power Stage og direktesendes på TV. Her vil de tre raskeste i mål ta ekstra poeng som teller i VM-sammenheng. Underlaget er grus.

Petter Solberg, som ligger på femte plass totalt i VM-sammenheng, startet oppkjøringen til Rally Sardinia med en test i Frankrike i forrige uke.

– Vi klarte å få til en test dag i Frankrike i forrige uke, sier Petter Solberg. – Og jeg er godt fornøyd med både testen og resultatene. Etter at vi måtte bryte i Jordan, skal jeg innrømme at vi kommer til å satse ekstra mye på en god plassering her.

Rally Italia – Sardinia er også tellende runde for SWRC, og Eyvind Brynildsen med kartleser Cato Menkerud stiller til start med sin Skoda Fabia som driftes av Petter Solberg Engineering.  Brynildsen er på 8. plass sammenlagt i SWRC.