Petter slapp jubelen løs (igjen)

Petter Leirhol fra NMK Valdres var den som hadde grunn til å juble mest av alle på Vikedal Motorbane lørdag. Han tok sin tredje seier i NMKs Landsfinale i bilcross for senior.

Petter er med andre ord på god vei mot å bli en virkelig Landsfinale-konge. Tre seire før han har fylt 29 år har han sikret seg. I 2016 ledet han finalen da han rullet. I 2017 vant han på Momarken og fjor gikk han til topps i Uvdal. På lørdag gjentok han bedriften etter å ha ledet A-finalen fra start til mål i Vikedal i sin VW Boble.

 

Det er altså fortsatt slik at det er bobler som gjelder i bilcross. På lørdag var fire av seks biler i A-finalen av denne typen VW. Best bak rattet var altså Petter Leirhol. Han vant foran hjemmefavorittene Sondre Hundseid Eikeland og Oliver Andre Matre. NMK Vikedal-duoen var med på å gjøre det hele til en stor dag for den driftige klubben. Håvard Øynebråten og Sondre Evjen fulgte på de neste plassene. Sjetteplassen gikk til arrangørklubbens Sølve Østebø, så det ble en stor dag for NMK Vikedal også sportslig sett, i tillegg til at de gjennomførte et perfekt løp på sitt flotte anlegg i Vindafjord kommune. At suksessen kommer i året NMK Vikedal kan feire sitt 40-årsjubileum legger selvfølgelig ikke noen demper på jubelen.

Ordfører i Vindafjord, Ole Johan Vierdal er stolt av NMK Vikedal og Vikedal Motorbane. Han åpnet det hele på lørdag sammen med klubbens leder Karina Nonslid.

Det var 79 førere til start, og det ble totalt lagt inn 4.048 bud på bilene. Det var i hvert fall et høyt tall i forhold til antall biler.

Fullstendig resultatliste Landsfinalen BC senior

Resultat LF 2023.pdf (styreweb.com)