Petter slår ikke meg!

sverre_vegas
Norges ukronede rallycrosskonge Sverre Isachsen ønsker Petter Solberg velkommen som konkurrent, men er ikke bekymret for å bli frakjørt.

I dag kom nyheten om at tidligere verdensmester i rally, Petter Solberg, bytter bilsportsgren og begynner med rallycross. Dermed vil han ta opp kampen mot Sverre Isachsen, Norges eneste lønnede rallycrossfører som kjører for det amerikanske fabrikksteamet Subaru PUMA Rallycross Team.

– Jeg er kjempeglad for at Petter Solberg har valgt å satse på rallycross. Det vil gi sporten vår enda mer oppmerksomhet, og det bekrefter også den positive utviklingen vi har sett i rallycross de siste årene med flere og flere kjente førere og bilfabrikker som engasjerer seg. Sporten går en lysende fremtid i møte, sier Sverre Isachsen som vant EM i rallycross i tre år på rad fra 2009 til 2011 – en prestasjon ikke engang Martin Schanche klarte i sine glansdager.

Etter det siste EM-gullet i 2011 fikk Sverre Isachsen et pofftilbud fra Subaru i det USA-baserte Global Rallycross Championship (GRC), hvor han kjører mot stjerner som Ken Block, Travis Pastrana, Tanner Foust og selveste Sébastien Loeb, som stilte til start i fjorårets X Games. I år skal GRC også arrangere løp utenfor USA, i forbindelse med X Games i brasilianske Foz do Iguacu, München og Barcelona. Petter Solberg har i dag uttalt at han går for gull i X Games, men Sverre Isachsen tror ikke det blir så lett.

– Jeg har stor respekt for Petter som sjåfør, men husk at han ikke har kjørt rallycross på nesten 20 år. Dessuten har jeg tenkt til å ta gullet selv i år, nå som vi kommer med en helt nybygget Subaru, så Petter slår nok ikke meg, slår 42-åringen fast.

– Kan det være aktuelt for deg å kjøre noen av EM-rundene?

– Man skal aldri si aldri. Det hadde selvsagt vært gøy å kjøre både på Lånke og i Höljes, og de kolliderer heller ikke med løp i GRC. Vi skal jo kjøre i München i juni, og det er jo ikke så langt fra Tyskland til Skandinavia, så hvem vet. Men fokuset er uansett GRC med løpene i USA og de ulike X Games arrangementene, sier Sverre Isachsen.

Sverre Isachsens sesong starter i Brasil den 20. april, og testingen med den nye bilen starer i mars.