Petter sluttet på 5. plass

petter_s_480.jpgPetter Solberg og Phil Mills endte på en femteplass i Rally Portugal. Etter 18 fartsprøver og tre harde konkurranse dager, ble det tilslutt Sebastien Ogier som vant, mens Sebastien Loeb tok andre plassen. Dani Sordo ble nummer tre.

– Akkurat nå er jeg ganske skuffa, innrømmer Petter Solberg. – Jeg hadde virkelig håpet at vi skulle skulle klatre enda høyere på resultatlista. Det ble litt stang ut med punkteringer og dekk-slitasje, og med styre-problemet i dag tidlig så tapte jeg litt for mange sekunder. I tillegg hadde vi et uhell inne på stadion, som kostet enda fler sekunder. Men vi har ligget på samme fart som de andre, og vært raskere på flere mellomtider, så totalt sett er vi ganske fornøyd med helgen. Nå reiser vi hjem og starter forberedelsene til sesongens første asfaltrally, Rally Bulgaria. Det blir spennende, C4’en er helt rå på asfalt, avslutter Petter Solberg.

Petter startet dagen på tredje plass, men problem med styringen på de to første prøvene i dag gjorde at han tapte for mye tid til og holde på tredjeplassen. Rally Portugal ble avsluttet med en super spesial inne på Algarve Stadion, og et uhell der inne sendte Petter Solberg og Phil Mills enda et hakk ned på resultatlisten.

Sebastien Loeb leder fortsatt VM med 126 poeng, mens Petter Solberg ligger på en femte plass med 63 poeng.

Nå tar VM sommerferie, og neste rally på kalenderen er Rally Bulgaria, 9. – 11. Juli 2010.