Petter Solberg endte på 5. plass

finland_petter3.jpgEtter å ha kjørt «flat-out» i tre dager, endte Petter Solberg og Chris Patterson til slutt på en femteplass i Rally Finland. Mads Østberg og Henning Solberg fulgte på plassene bak, slik at det var tre nordmenn blant de sju beste.

Sebastien Loeb vant Rally Finland foran Jari-Matti Latvala, som på løpets Powerstage klarte å kapre andre plassen totalt foran Sebastien Ogier. Mikko Hirvonen, som tapte mye tid på uhell på første dag, klarte på lørdag ettermiddag å kjøre forbi Petter, og endte tilslutt på en fjerdeplass. Hirvonen vant også løpets Powerstage, og tar med seg tre ekstra VM-poeng.

For Petter Solberg World Rally Team har årets Rally Finland vært en tøff helg. Petter og Chris har kjørt «flat-out» i tre dager, og kjøringen har vært så godt som feilfri, allikevel har ikke resultatet blitt som planlagt.

– Ja, jeg er skuffa, men det er helt greit, sier Petter Solberg. – Har virkelig jobba hardt hele helgen men ikke fått det resultatet jeg ønsket. Bilen var helt perfekt etter testen, men vi har ikke klart å finne tilbake til det igjen. Hadde problemer med front-diffen i dag tidlig, men det ble fikset på service. På ettermiddagens prøver har jeg virkelig «pusha» og vært helt på grensa flere ganger, allikevel klarte vi ikke å henge med. Men nå er Rally Finland ferdig, og fokuset er på forberedelsene til Tyskland.

finland_ostberg2.jpg

Mads Østberg endte på en 6. plass med sin Ford Fiesta WRC.

– Vi hadde to mål da vi startet i dag, det ene var å ta igjen Petter, det andre var å ikke tape til Mikko og vi fikk ikke score på noen av delene, sier Mads Østberg med et smil.

Mads åpnet knallhardt på lørdagens etapper og prøvde å pushe til det maksimale. Han har satte to tredjetider, kun slått av to andre Ford-førere, Mikko Hirvonen og Jari-Matti Latvala.

– Jeg er veldig fornøyd med det tempoet vi har hatt. Vi åpnet så hardt vi turte og prøvde å pushe så hardt vi kunne fra morningen i dag. Petter har skrudd opp tempoet betraktelig i ettermiddag og vi har prøvd alt vi kan, men jeg har ikke klart å kjøre noe fortere, sier Mads.
Rally Finland hadde base i byen Jyväskylä, og deltakerne har vært gjennom 22 fartsetapper med 314 kilometer med fart før de fullførte løpet lørdag kveld. Veiene har vært alt fra kjente finske veier, som er raske og breie, med store hopp og store krøn som går over til trangere partier, til nye prøver med mer jevnere grunnlag.

Henning Solberg kjørte inn til 7. plass med sin Ford Fiesta WRC.

finland_mikkelsen.jpg

Andreas Mikkelsen og Ola Fløene måtte bryte på SS17 etter å ha fått en stein i radiatoren på sin Skoda Fabia S2000. De lå da på en 15. plass totalt og hadde kun Juho Hänninsen og Martin Prokop foran seg av S2000-førerne. Mikkelsen kjørte som kjent for VW Motorsport i fabrikkens første deltagelse i oppkjøringen til et eget VM-team. Også finske Joonas Lindros kjørte for VW Motorsport, og han brøt på SS8 etter en rulling.

Eyvind Brynildsen måtte også bryte løpet etter en avkjøring.

Om drøye to uker fortsetter VM med det første asfalt-løpet på kalenderen; Rally Tyskland.

Sluttstilling Neste Oil Rally Finland:
1. S.Loeb, Citroën
2. J-M. Latvala, Ford +8,1
3. S. Ogier, Citroën +12,8
4. M. Hirvonen, Ford +1.09,1
5. P. Solberg, Citroën +1.16,2
6. M. Østberg, Ford +1.27,8
7. H. Solberg, Ford +3.25,5
8. M. Wilson, Ford +3.53,2
VM-stillingen
1. S Loeb 171
2. M Hirvonen 144
3. S Ogier 140
4. J-M Latvala 96
5. P Solberg 83
6. M Østberg 56

Team
1. Citroen Total 290
2. Ford Abu Dhabi 225
3. M-Sport Stobart Ford 101
4. Petter Solberg 71
5. Ice 1 Racing 38
6. Munchi’s Ford 32